POČELI DANI MUZEJA

Otvorena zanimljiva izložba drvenih umjetnina iz fundusa Muzeja grada

Objavljeno, 27. srpnja 2019. Zabavno
# Foto: GRAD KOPRIVNICA
AUTOR
Redakcijski tekst

Izložba „Arbor Mundi: Drvo iz fundusa muzejskih zbirki“ otvorena je u petak navečer u Galeriji Koprivnica, čime su i službeno Dani Muzeja grada, a predstavljen je i Kulturni vodič Koprivnice.

Tom publikacijom želi se na primjeren način educirati osnovnoškolce o koprivničkoj kulturnoj baštini, urbanim prostorima i poznatim povijesnim osobama. Publikaciju su okupljenima predstavili ravnatelj Muzeja grada i urednik vodiča Robert Čimin, muzejska pedagoginja i urednica vodiča Maša Zamljačanec te akademski slikar i iliustrator publikacije Darko Markić.

“Ova publikacija biti će zajednički poklon Grada Koprivnice i Muzeja grada koja će gotovo 2500 učenika koprivničkih osnovnih škola dočekati u školskim klupama početkom nove školske godine”, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Arbor Mundi pak studijska je izložba svih kustosa koprivničkog muzeja koja je ispričala priču o upotrebi drva i čovjekovom odnosu s drvom, vjerovanja kroz različite religijske sustave te brojne uporabne predmete, umjetničke ili svakodnevne, koji su ukrašeni ili jednostavno oblikovani na tragu prirodnog oblika i potencijala drveta.

Posebnost ove izložbe bila je izrada drvene skulpture motornom pilom ispred Galerije Koprivnica na Zrinskom trgu umjetnika Krunoslava Posavca iz Podravskih Sesveta, priopćili su iz Gradske uprave.


Tagovi: DRVO IZLOZBA MUZEJ

NEDAVNO OBJAVLJENO