NACIONALNI STOŽER O MJERAMA

Otvaranje kafića i škola u veljači? Stožer baš i nije optimističan…

Objavljeno, 18. siječnja 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Otvaranje ugostiteljskih objekata i fizička nastava za sve razrede već od veljače? Teško, ako je suditi po pressici Nacionalnog stožera u ponedjeljak.

Dr. Alemka Markotić i Davor Božinović slažu se kako je epidemiološka situacija u Hrvatskoj stabilna i dobra, ali svejedno pozivaju na oprez.

“Ne smijemo ignorirati situaciju u Europi, u nekim zemljama bilježi se iznimno velik rast broja zaraženih. Novi soj koje je mnogo zarazniji već je u Mađarskoj, a vjerojatno i u drugim zemljama u okruženju.

Ako sadašnji virus inficira 100 ljudi, mutirani će ih zaraziti 170. Moramo, dakle, biti iznimno oprezni i mjerama suzbiti širenje te spriječiti treći val koji može biti mnogo gori”, upozorava dr. Markotić.

S njome se složio i Božinović napomenuvši kako brojke zaraženih jesu mnogo bolje nego prije, ali situacija je teška u brojnim zemljama u hrvatskom okruženju.

Sadašnje mjere na snazi su do 1. veljače, a Nacionalni stožer će se o postojećim i možda novim mjerama očitovati najkasnije početkom idućeg tjedna.


Tagovi: MJERE OTVARANJE KAFIćA STOžER

NEDAVNO OBJAVLJENO