NAKON ŠESTOMJESEČNE ISTRAGE

Otkrivena četvorka koja je usmrtila Josipa i ukrala mu 600.000 kuna

Objavljeno, 29. lipnja 2020. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Dvije su osobe uhićene, a dvije su i dalje u bijegu nakon što je policija uspjela ući u trag počiniteljima teškog ubojstva i razbojništva u okolici Ludbrega.

Lani u studenome oko 17 sati u Selniku nepoznati su počinitelji obmanuli 61-godišnjeg vlasnika kuće lažno se predstavivši da su policajci. Riječ je o imućnom poljoprivredniku Josipu Horvatu koji je živio sam.

Nakon što ih je pustio u kuću, fizički su ga napali nanijevši mu teške ozljede glave zbog kojih je hospitaliziran u varaždinskoj bolnici, a kasnije prebačen u specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Klenovniku.

“Nesretni je muškarac od posljedica zadobivenih ozljeda 29. siječnja ove godine i preminuo.

Novac nije pronađen

Nakon napada, počinitelji su mu otuđili oko 600.000 kuna te su ga ostavili teško ozlijeđenog u besvjesnom stanju i pobjegli iz kuće”, priopćila je u ponedjeljak varaždinska policija.

U četvrtak dovršeno je opsežno šestomjesečno kriminalističko istraživanje uključujući pretrage domova na području Zagreba te su uhićeni muškarci starosti 32 i 23 godina.

“Dvojica osumnjičenika, od kojih je jedan državljanin Bosne i Hercegovine, su u bijegu te su za njima raspisane tjeralice.

Sva četvorica počinitelja se prijavljuju za kaznena djela teško ubojstvo iz koristoljublja i razbojništvo”, kažu u policiji.

U varaždinskoj policiji otkrili su kako novac nije pronađen, a pretpostavlja se da su ga podijelili i potrošili na provode i kupnju skupih stvari.


Tagovi: 600.000 KUNA LUDBREG RAZBOJNICI UBOJSTVO

NEDAVNO OBJAVLJENO