PODIGNUTA PRIJAVA

Otkriven uzrok eksplozije koja je ubila mladića i teško ozlijedila dvije osobe

Objavljeno, 20. srpnja 2021. Crna kronika
# Foto: DENI MARČINKOVIĆ / MOJ PORTAL / Eksplozija se dogodila u garaži u dvorištu obiteljske kuće u Tomašu
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je konačno otkrila uzrok zagonetne eksplozije u garaži obiteljske kuće u kojoj je jedna osoba poginula, a dvije su teško ozlijeđene.

Eksplozija se dogodila 8. veljače oko 14 sati u garaži obiteljske kuće u Tomašu kod Bjelovara. Mladić u dobi od 26 godina podlegao je ozljedama, njegov brat (24) bio je životno ugrožen, dok je treća osoba (25) teško ozlijeđena. Istragu su proveli stručnjaci MUP-ova centra za forenzička vještačenja.

Mladić koji je u bolnici brzo podlegao imao je vrlo teške ozljede glave, licaekstremiteta, krvnih žila. Njegov brat također je imao teške ozljede glave i bio je na respiratoru. Treći je prošao s površinskim ozljedama nogu i bio je zadržan je u bolnici.

Nakon pet mjeseci, otvorena je istraga protiv 57-godišnjaka kojeg se sumnjiči da je prije veljače u svojoj vikendici izradio improviziranu eksplozivnu napravu, odnosno u kućište mjernog uređaja stavio eksploziv.

“Bio je svjestan kako time može ugroziti život i sigurnost drugih osoba kada tako prenamijenjeni mjerni uređaj bude spojen na dovod električne energije”, navode bjelovarski tužitelji.

Nakon što je mladić iz vikendice uzeo mjerni uređaj i odnio ga u garažu druge dvojice oštećenika, on i drugi oštećenik upotrijebili su taj mjerni uređaj ne sumnjajući da je prerađen.

“Došlo je do aktiviranja eksploziva unutar uređaja. Uslijed eksplozije prvi je oštećenik preminuo istoga dana u bolnici, dok je drugi oštećenik zadobio teške tjelesne ozljede, kao i treći oštećenik koji je u trenutku eksplozije bio u dvorištu ispred garaže”, otkrivaju u državnom odvjetništvu.


Tagovi: BJELOVAR EKSPLOZIJA GARAžA POGINUO

NEDAVNO OBJAVLJENO