KADROVSKE PROMJENE U KOMPANIJI

OTKRIVAMO Više menadžera odlazi iz Podravke, kofere pakira i član uprave

Objavljeno, 06. listopada 2021. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Martina Dalić, predsjednica uprave koprivničke kompanije
AUTOR
Robert Mihaljević

Još jedan menadžer blizak predsjednici uprave Podravke Martini Dalić imenovan je nedavno za direktora korporativnog sektora u koprivničkoj kompaniji.

On je Tomislav Maričević i novi je izvršni direktor korporativnog marketinga i komunikacija. Završio je stomatologiju i radio je u brojnim farmaceutskim i srodnim kompanijama, među ostalim Glaxu, Boehringer Ingelheimu, Pharmasu, Vitastiqu, Henry Scheinu.

Tomislav Maričević / Foto: LinkedIn

Ranije je na funkciju izvršne direktorice za ljudske resurse stigla diplomirana psihologinja Moira Homan, iskusna menadžerica koja je karijeru gradila u HT-u, a na koncu je postala i potpredsjednica Deutsche telekoma u kojem je bila zadužena za zapošljavanje i karijeru oko 500 izvršnih direktora DT-a u Europi.

Iz Podravke je pak otišao Mario Kraljić, donedavni direktor informatike. Kako se šuška u Podravkinim kuloarima, navodno će raditi u splitskom trgovačkom divu Tommyju. Kraljić je, inače, blizak smijenjenoj direktorici korporativnih komunikacija Marinki Akrap koja je nakon odlaska iz Podravke ušla u upravljačke strukture splitskog Hajduka.

Priča se kako Podravku napušta i Marko Ranilović, donedavni direktor proizvodnje na kojeg predsjednica uprave kompanije Martina Dalić, kako se čuje, više ne računa.

Inače, Martina Dalić naveliko se priprema za preuzimanje novog petogodišnjeg mandata koji bi joj trebao biti povjeren u veljači iduće godine, kada joj ovaj jednogodišnji istječe. Slaže se nova uprava, a najveće promjene dogodit će se na čelu Belupa.

Kako se neslužbeno doznaje, predsjednik uprave Belupa Hrvoje Kolarić neće dobiti novi mandat, a zasad nije poznato tko će doći na njegovo mjesto u Belupu, ali i upravi Podravke čiji je član.


Tagovi: HRVOJE KOLARIć MARIO KRALJIć MARKO RANILOVIć MARTINA DALIć MENADžERI MOIRA HOMAN PODRAVKA TOMISALV MARIčEVIć

NEDAVNO OBJAVLJENO