Otkrivamo: prosječna plaća u Podravki je 6500 kn neto i veća je za 400 kn

Objavljeno, 01. ožujka 2023. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Radnici Podravke s predsjednicom uprave Martinom Dalić
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka je objavila službene poslovne brojke za prošlu godinu iz kojih se može iščitati mnogo važnih činjenica o kompaniji.

Mi smo se, kao i obično, poigrali brojkama i izračunali prosječna primanja zaposlenih u grupi Podravka i matičnoj tvrtki Podravka d.d. te kretanje ukupnog i prosječnog broja radnika tijekom godine.

Podravka d.d. zadnjeg je dana prosinca imala 3231 radnika, što je 32 više nego istog dana predlani. Prosječan broj radnika lani je iznosio 3258, što je za devet više nego godinu ranije.

I sad ono najvažnije: prosječna neto plaća svih zaposlenih u Podravki d.d. lani je bila oko 6500 kuna, što je za 6,5 posto ili oko 400 kuna više nego prethodne godine. Ukupni bruto troškovi zaposlenih lani su povećani za 48 milijuna kuna u odnosu na predlani.

Plaće svih zaposlenih

Cijela Grupa Podravka (s Belupom, Žitom, Lagrisom, internacionalima) zadnjeg dana prosinca imala je 6299 zaposlenih, što je 258 manje nego prethodne godine. Prosječan broj zaposlenih tijekom godine iznosio je 6465 (pretprošle godine 6663).

Dakle, prosječna neto plaća u Grupi Podravka lani je iznosila oko 7700 kuna i bila je veća za oko 500 kuna (6,9 posto) u odnosu na 2021. godinu. Ukupni troškovi svih zaposlenih u Grupi Podravka lani su iznosili 1,12 milijardi kuna, što je 40-ak milijuna kuna više nego prethodne godine.

Za one koji će se opet ‘pjeniti’ zbog ovih brojki važna napomena: riječ je o PROSJEČNIM NETO PLAĆAMA SVIH ZAPOSLENIH, a ne plaćama radnika u pogonima. Koje su, dakako, osjetno niže od prosjeka.

Kako nemamo podatke o tome koliko je radnika zaposleno u pogonima, koliko u administraciji, a koliko u svim slojevima rukovoditelja i menadžera, nismo u stanju izračunati prosječnu neto plaću zaposlenih po svim kategorijama.


Tagovi: 2022 PODRAVKA PROSJEčNA PLAćA RADNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO