ISTRAGA MEĐIMURSKE POLICIJE

OTKRIVAMO Policijski šef i Ponos Hrvatske kazneno prijavljen s još 18 ljudi

Objavljeno, 11. studenoga 2021. Vijesti
# Foto: YUTUBE screenshot / Kristijan Srpak, voditelj Službe policije u PU međimurskoj
AUTOR
Redakcijski tekst

Čak 19 osoba kazneno je prijavljeno za krivotvorenje službenih isprava u nogometnoj školi iz Čakovca. Među njima je i visokorangirani policajac iz PU međimurske, neslužbeno doznajemo iz međimurskih političkih krugova.

Čakovečka policija priopćila je u četvrtak kako su “dovršili kriminalističko istraživanje nad 19 osoba s područja Međimurske i Varaždinske županije zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta”

“Sumnja se da je 56-godišnjak kao odgovorna osoba nogometne škole s područja Čakovca počinio kaznena djela utaje poreza, krivotvorenja isprava te povrede obveze vođenja poslovnih knjiga, dok je 18 suradnika škole počinilo kazneno djelo krivotvorenja službene isprave te su pomagali u počinjenju kaznenog djela utaje poreza.

Bivši župan Matija Posavec i Kristijan Srpak / Foto: Međimurska županija

Ovim kaznenim djelima državni proračun oštećen je za najmanje 253.000 kuna. Jedan od osumnjičenika je policijski službenik PU međimurske i protiv njega pokrenut će se disciplinski postupak zbog počinjenja teže povrede službene dužnosti, sukladno odredbama Zakona o policiji.

Protiv svih osumnjičenika, kao i pravne osobe, podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu”, navode u čakovečkoj policiji.

Naši politički izvori iz Međimurja otkrivaju danas kako je među osumnjičenima i Kristijan Srpak, voditelj Službe policije u PU Međimurskoj i trener mlađih uzrasta u nogometnoj školi Međimurje Čakovec. Njih i druge trenere tereti se da su lažirali putne naloge kako bi im se isplaćivale nanknade za rad u školi.

Srpak je, inače, dobitnik prestižnog priznanja Ponos Hrvatske jer je otrčao brojne dionice kako bi pomogao bolesnom dječaku. Bio je i blizak suradnik bivšeg međimurskog župana Matije Posavca.


Tagovi: čAKOVEC KAZNENA PRIJAVA KRISTIJAN SRPAK MEđIMURJE NOGOMETNA šKOLA POLICAJAC TRENER

NEDAVNO OBJAVLJENO