OTKRIVAMO Podravka uoči Uskrsa osjetno diže cijene svojih proizvoda

Objavljeno, 27. veljače 2023. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Vlasnik tvrtke Orbico, najvećeg europskog distributera, Branko Roglić najavio je kako će u idućih mjesec dana doći do dodatnog rasta cijena u dućanima.

Roglić otkriva kako će u idućih mjesec dana cijene skočiti između sedam i 10 posto.

“Svako poskupljenje ispod 10 posto je razumljivo i očekivano. To treba reći. Trajat će sve dok traje i energetska kriza. Očekujemo da će se to za pola godine stišati i da će cijene energije doći na neku razumnu razinu.

Neće više nikada biti isto, ali očekujem da će nešto biti razumnije. Računam da će u narednih mjesec dana cijene narasti sedam do deset posto”, kaže Roglić za N1.

“Nitko od dragosti ne poskupljuje svoj proizvod, nego od prisile”, zaključuje vlasnik Orbica Branko Roglić danas.

Količinski pad

Portal Danica pak neslužbeno doznaje kako se na novo povećanje cijena sprema i prehrambena kompanija Podravka. Kako se čuje u menadžerskim kuloarima, oni od 1. travnja navodno namjeravaju dići cijene većine proizvoda u prosjeku između 8 i 10 posto.

Naš dobro upućen izvor tumači kako su na to prisiljeni iz dva važna razloga: prvi je drastičan rast svih troškova, a drugi osjetan količinski pad prodaje u prva dva mjeseca ove godine. Pad je nekim tržištima dvoznamenkast u odnosu na iste mjesece lani, otkriva naš sugovornik.

Pad prodaje, dakle, namjeravaju nadomjestiti dizanjem cijena uoči Uskrsa koji će ove godine biti 9. travnja. Čini se kako mnoge domaće tvrtke tako rezoniraju.

“Da budemo do kraja iskreni, količinska prodaja pada svima. Ove će se godine efekti opće krize i inflacije najsnažnije preliti na domaću industriju. Sve su oči sad uprte u turističku sezonu od koje se očekuju rekordi i koja bi mogla spasiti dosta toga”, kaže naš sugovornik iz Podravke.


Tagovi: BRANKO ROGLIć CIJENE ORBICO PODRAVKA RAST USKRS

NEDAVNO OBJAVLJENO