Otkrivamo: Podravka gradi novi centar pokraj svojih tvornica na Danici

Objavljeno, 20. veljače 2024. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Izgled novog transportnog centra
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka u proljeće kreće u još jednu važnu investiciju u industrijskoj zoni Danica u Koprivnici.

Nakon što je otvorena nova tvornica tjestenine i počela gradnja velikog logističko-distributivnog centra, koprivnička kompanija na Danicu dovodi nove građevinske strojeve.

Kako doznajemo u prehrambenoj tvrtki, Podravka gradi novi transportni centar, i to u blizini postojećih Podravkinih tvornica.

Novi transportni centar zamijenit će postojeći, stari objekt uz Đelekovečku cestu, na čestici koja ima status kulturnog dobra. Riječ je o dijelu Spomen područja Danica, pa tamošnje objekte nije moguće rušiti ili rekonstruirati.

U Podravki kažu kako se novi transportni centar gradi zbog zastarjelosti postojećeg, potrebe za većom prometnom sigurnosti prilikom uključivanja na glavnu prometnicu te općeg poboljšanja uvjeta rada.

Investicija će uključivati radionicu za popravak teretnih vozila, nove urede za cijeli transport, organizaciju prijevoza i rutiranje, praonicu i točionicu za vozila te parkiralište za teretna i osobna vozila.

“Početak radova očekuje se na proljeće, a završetak ujesen ove godine. Vrijednosti projekta je oko 2,5 milijuna eura”, potvrdili su nam ovaj tjedan u koprivničkoj Podravki.


Tagovi: DANICA PODRAVKA TRANSPORTNI CENTAR

NEDAVNO OBJAVLJENO