PROGRAM TEŽAK 23 MILIJUNA KUNA

OTKRIVAMO Ovo su ulice i trgovi koje Grad planira obnoviti iduće godine

Objavljeno, 24. studenoga 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Rade se projekti za obnovu Starčevićeve ulice
AUTOR
Redakcijski tekst

Grad je u javno savjetovanje uputio prijedlog programa građenja komunalne infrastrukture u 2022. godini, za što planira izdvojiti više od 23 milijuna kuna.

Nakon javnog savjetovanja i primjedaba te prijedloga, program građenja bit će sastavni dio prijedloga proračuna Grada Koprivnice za iduću godinu koji bi Gradsko vijeće trebalo usvojiti u prvoj polovici prosinca.

U što gradske vlasti planiraju utrošiti 23,2 milijuna kuna tijekom iduće godine. Glavna stavka u programu građenja komunalne infrastrukture bit će obnova središnjih koprivničkih trgova – Zrinskog i Jelačićeva – na što će se izdvojiti ukupno oko 16 milijuna kuna.

ROTOR U STAROGRADSKOJ

Radovi na obnovi središta Koprivnice počet će ovih dana, a trebali bi biti dovršeni najkasnije do kraja iduće godine. Gradonačelnik Mišel Jakšić nedavno je obećao da ćemo već iduće jeseni piti kavu na terasi obnovljenoga Zrinskog trga. Taj zahvat, dakle, ‘pojest’ će čak 70 posto planiranog novca za komunalnu infrastrukturu iduće godine.

Oko 2 milijuna kuna utrošit će se, primjerice, na proširenje više stambenih zona te će Koprivnica dobiti nova gradilišta za prodaju. Prijedlog je proširenje stambene zone “Pri Svetoj Magdaleni” – Ulica Alberta Heinricha – istočna strana, stambene zone “Cinderišće” – Ulica Ivice Hiršla, dovršetak proširenja stambene zone “Lenišće B5” te nastavak proširenja stambene zone “Cerine”.

Sjednica Gradskog vijeća Koprivnice
Program građenja mora potvrditi Gradsko vijeće Koprivnice / Foto: ARHIVA

Programom je obuhvaćeno projektiranje i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa koji su preduvjet za početak izgradnje rotora u Starogradskoj ulici, kod upravne zgrade Auto-kluba Koprivnica. Kad je riječ o zelenim površinama, za gradnju javnog sportskog i rekreacijskog prostora Nogometnog kluba Močile utrošilo bi se ukupno 1,8 milijuna kuna.

Ključni projekt u cestogradnji bit će izgradnja spojne ceste od igrališta NK Zagorca na Peteranskoj do naselja Herešin, a investicija je teška 2,3 milijuna kuna. Pogramom su planirana sredstva za rješavanje imovinskopravnih odnosa, odnosno kupnje zemljišta te izgradnju prometnice.

CESTA DO KOMPOSIŠTA

“Prometnica će se uklopiti u postojeći put koji će se rekonstruirati, a sve kao spojna cesta između Herešina i Peteranske ceste kao zaobilaznog alternativnog pravca do gradskog kompostišta. Planirana sredstva također uključuju sve popratne troškove”, navode u Gradskoj upravi.

Za projekte i ostale prateće radnje za prijelaz “Radnička” preko državne ceste DC2 i željezničke pruge R202 kod robnog centra Pevexa planira se izdvojiti 250.000 kuna. Za sve drugo – radove – valja postići dogovor sa Hrvatskim cestama i Hrvatskim željeznicama jer taj prijelaz spada u njihovu infrastrukturu.

Planira se i izrada projekata za obnovu više prometnica: Starčevićeva ulica, dio Kolodvorske ulice i dio Viničke ulice (od Križevačke ulice do željezničkog kolodvora), Vinodolska ulica – rekonstrukcija prometnice sa izgradnjom staze, rekonstrukcija prometnice s izgradnjom staze za zajedničko korištenje pješaka i biciklista u Jagnjedovcu. Ukupno za sve blizu milijun kuna.


Tagovi: 2022 CESTE KOPRIVNICA OBNOVA TRGOVI ULICE

NEDAVNO OBJAVLJENO