Otkrivamo: Koprivnica povećava iznos potpore za novorođenu djecu

Objavljeno, 10. studenoga 2022. Vijesti
# Foto: Grad Koprivnica / Gradonačelnik Mišel Jakšić u posjetu koprivničkom rodilištu
AUTOR
Redakcijski tekst

Gradske vlasti u Koprivnici odlučile su povećati iznos potpore za novorođeno dijete, a nova odluka stupit će na snagu 1. siječnja iduće godine.

Prijedlog odluke uskoro će se naći na sjednici Gradskog vijeća Koprivnice koje je mora potvrditi, što bi trebala biti formalnost s obzirom da odluku predlaže gradonačelnik Mišel Jakšić.

Prema prijedlogu, pravo na pomoć, odnosno iznos naknade za opremu djetetu ostvarivat će se u jednokratnom novčanom iznosu u visini 300 eura. Gradske su vlasti naknadu za svaku novorođenu bebu ove godine najprije podigli na 2000 kuna, a sad će ona iznositi 2260 kuna.

Pravo na novčanu naknadu imaju roditelji koji imaju prebivalište na području Koprivnice, a zahtjev su podnijeli u roku od šest mjeseci od rođenja djeteta. Skrbnik djeteta zahtjev može podnijeti u roku od 12 mjeseci od rođenja, a posvojitelji u roku od šest mjeseci od pravomoćnosti rješenja o posvojenju.

Iznimno, pravo na pomoć može ostvariti i dijete ako jedan ili oba roditelja s kojima dijete živi u zajedničkom kućanstvu imaju status stranca ili osobe bez državljanstva s privremenim ili stalnim boravkom na području Koprivnice.

Također, to pravo pripada i djetetu roditelja koji su stranci pod privremenom zaštitom s privremenim ili stalnim boravkom na području Koprivnice. Riječ je o izbjeglicama.


Tagovi: BEBE IZNOS POTPORE NOVOROđENA DJECA POTPORA

NEDAVNO OBJAVLJENO