BIT ĆE NEZAVISNI KANDIDAT

Otkrivamo: evo zašto je gradonačelnik Ludbrega izašao iz SDP-a

Objavljeno, 23. veljače 2021. Vijesti
# Foto: Grad Ludbreg (Gradonačelnik Dubravko Bilić s Milanom Bandićem u središtu Ludbrega)
AUTOR
Robert Mihaljević

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić objavio je da napušta SDP i na lokalne izbore izlazi kao neovisni kandidat.

“Kako bih ostao dosljedan odgovornom načinu svog dosadašnjeg političkog rada, pred Ludbrežanke i Ludbrežane na predstojeće izbore izlazim kao nezavisni kandidat te od njih tražim još jedan mandat.

Vjerujem da građani vide koliko smo zajedno Ludbreg učinili boljim te da će mi još jednom ukazati povjerenje”, naveo je Bilić, među ostalim, u svojem priopćenju.

O razlozima izlaska iz SDP-a ne govori, ali on je više nego jasan: Bilić, naime, ionako ne bi bio SDP-ov kandidat za gradonačelnika na lokalnim izborima u svibnju.

On je potkraj ožujka 2019. pravomoćno osuđen na pet mjeseci uvjetnog zatvora jer si je kao bivši šef Agencije za zaštitu osobnih podataka od svibnja 2012. do lipnja 2013. na ime naknade za odvojeni život isplatio 14.500 kuna, iako je znao da na to nema pravo.

PRISTAO NA KAZNU

Bilić u tom razdoblju, kako stoji u pravomoćnoj presudi, nije živio odvojeno od obitelji, već je svakodnevno, službenim automobilom AZOP-a, putovao na posao u Zagreb i s posla u Hrastovsko kod Ludbrega.

Priznao je krivnju i temeljem nagodbe s USKOK-om prihvatio u državni proračun uplatiti naknadu štete od 24.000 kuna te tisuću kuna troškova sudskog postupka.

Bilić je pristao na pet mjeseci uvjetnoga zatvora kako bi se opet mogao kandidirati na izborima. Da je dobio šest ili više mjeseci, to po zakonu ne bi mogao.

Javna je tajna u Ludbregu da ga vrh SDP-a predvođen Peđom Grbinom upravo zbog pravomoćne presude ne bi podržao za kandidata za gradonačelnika. Zato na izbore izlazi kao neovisni kandidat, vjerojatno uz potporu varaždinskog župana Radimira Čačića.


Tagovi: DUBRAVKO BILIć LUDBREG SDP

NEDAVNO OBJAVLJENO