DODATNO ĆE SE BODOVATI

Otkrivamo: djeci koja su ostala bez vrtića prednost kod novog upisa

Objavljeno, 19. siječnja 2022. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / Hana i Ena idu u vrtić s mamom Gabrijelom
AUTOR
Redakcijski tekst

Gradsko vijeće do kraja će mjeseca izmijeniti pravilnik o bodovanju i prednosti za upis djece u dječje vrtiće na području Koprivnice.

Velika je novost da će prednost kod upisa dobiti “djeca za koju su u prethodnoj pedagoškoj godini u natječajnom roku podneseni zahtjevi za upis, ali ga nisu ostvarila”. To je odgovor gradskih vlasti na pojačan pritisak na dječje vrtiće jesenas te 30-ak neupisane djece za koju se još traži rješenje.

Djeca koja su lani ostala neupisana, prema prijedlogu izmjena pravilnika, ostvarit će 2 dodatna boda. Toliko dodatnih bodova, primjerice, sada prilikom upisa ostvaruju djeca hrvatskih branitelja, djeca u godini prije kretanja u školu te obitelj s više djece, za svako dijete koje ima.

“Budući da je broj zahtjeva vezan za upis djece u Dječji vrtić Tratinčica veći od kapaciteta koje vrtić ima, izmijenjeni su kriteriji, mjerila za bodovanje i dokumentacija koja dokazuje status za izradu liste reda prvenstva.

I to tako da se dodatno boduje ukoliko dijete u prethodnoj pedagoškoj godini nije ostvarilo pravo na pohađanje dječjeg rtića, iako je u toj pedagoškoj godini podnesen zahtjev za upis”, tumače u Gradskoj upravi.

Prilikom nedavnog predstavljanja gradskog proračuna za ovu godinu, gradonačelnik Mišel Jakšić otkrio je kako je neupisano ostalo još oko 35 djece, ali grad radi na rješenju tog problema. Podsjeća kako su pregovarali o najmu prostora za novi vrtić, ali na koncu su bili izloženi svojevrsnom reketarenju i dizanju cijene suprotno dogovorima.

“Nismo htjeli na to pristati i dovesti se u situaciju da netko svjesno reketari grad računajući da nemamo drugo rješenje i da ćemo pristati na sve. Ispalo je da za vrijednost dvogodišnjeg najma prostora možemo izgraditi novi vrtić”, rekao je tada Jakšić i pozvao roditelje na još malo strpljenja.


Tagovi: BODOVI DJECA DJEčJI VRTIć MIšEL JAKšIć PREDNOST TRATINčICA UPIS

NEDAVNO OBJAVLJENO