OVO JE NEZGODNA INFORMACIJA

OTKRIVAMO Direktor Podravke na sastanku u središnjici HDZ-a

Objavljeno, 04. lipnja 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Plenković, Jandroković i Pucar na proslavi 60 godina Vegete u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar bio je na sastanku u središnjici HDZ-a u Zagrebu u petak ujutro, potvrđeno nam je iz više dobro upućenih stranačkih izvora.

To je za direktora Podravke, ali i kompaniju, prilično nezgodna informacija. Sastanak se dogodio u jeku priprema stranke za skorašnje parlamentarne izbore, ali o njemu nitko službeno ne želi reći baš ništa.

Od ponedjeljka pokušavamo doznati zbog čega se Pucar iznenada ukazao u središnjici HDZ-a na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma, ali bez uspjeha. Iz Podravke u dva su navrata potpuno ignorirali naše pisane upite, a ništa se službeno nije moglo doznati ni u HDZ-u.

Neslužbene informacije iz stranke govore kako se Pucar u petak navodno sastao s glavnim tajnikom HDZ-a i predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem, koji je nositelj stranačke liste u II. izbornoj jedinici.

Telefonski poziv

No, službene potvrde te informacije zasad nema. Javna je tajna da je Jandroković u čestom kontaktu s Pucarom. Posebno je zanimljiv bio telefonski poziv u kojem je šef Sabora od Pucara tražio da hvali Vladu uoči raspleta krize u Agrokoru, a što je otkrio reporter RTL-a.

Marin Pucar došao je na čelo Podravke u veljači 2017. godine kao izraz političke volje HDZ-ove Vlade koju je dioničarima nametnuo bivši ministar državne imovine Goran Marić.

Premda mirovinski fondovi drže više od 50 posto vlasničkog udjela u Podravki, a država tek 25 posto, politika je na koncu skrojila upravu prema svojoj volji. Osim Pucara, članica uprave postala je i HDZ-ovka Ljiljana Šapina.


Tagovi: GORDAN JANDROKOVIć HDZ MARIN PUCAR PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO