Otkrili smo tko ovaj tjedan naveliko kupuje Podravkine dionice!

Objavljeno, 20. lipnja 2023. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Predstavljanje strategije održivog razvoja kompanije / ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Otkrili smo tko stoji iza značajnog rasta cijene Podravkine dionice ovaj tjedan.

U utorak je dionica u jednom času bila u plusu čak 18 posto te je skočila na 127 eura. Sad je jasno i zašto.

“Podijelio sam s vama nekoliko puta, zadnji put prije tjedan dana, stanje jednog podportfelja, jedine dionice koje sam kupovao ili prodavao na burzi zadnjih godinu dana. Ovaj portfelj ima pomalo nepristojan prinos od 65 posto u prosječno 6 mjeseci držanja.

Tesla i Meta

Nisam baš ništa radio s njime od kad sam dionice kupio ili prodao. Smatram da dionicama ne treba ‘trgovati’, nego ih držati i načelno kupovati portfelj s kojim možeš živjeti i da se prekine svo trgovanje na burzi na nekoliko godina.

Sada sam dodao ovom portfelju Podravku, znam da je cijena već jako narasla, želim ju već duže kupiti, ali naprosto sam pregažen drugim stvarima, pa se nisam fokusirao.

Nenad Bakić / Foto: N1 screenshot

Smatram da je ova dionica sada svejedno vrlo jeftina s EV/EBITDA ispod 8. Prosječna cijena ulaska danas 107,95 eura, što ćeš.

Jednako tako, iako načelno kao što rekoh dionice ne treba prodavati, vjerujem da ću danas prodati značajan udjel u TSLA, možda i Meta.

Prodao Varteks

Da li vas zanima da ponovim argumente zašto sam kupovao ove dionice i zašto sad kupujem Podravku i prodat ću Teslu? Ako vas zanima, lajkajte i komentirajte”, otkrio je investitor na svojem LinkedIn profilu u ponedjeljak.

A taj investitor je – Nenad Bakić. On je jedan od najpoznatijih ulagača na domaćem tržištu kapitala i donedavno najveći dioničar varaždinskog Varteksa iz kojeg je ovih dana potpuno izašao.

Bakić ne piše koliko misli da dionica Podravke vrijedi, ali očito je uvjeren kako vrijedi mnogo više od 100 eura. Na koncu, portal Danica vas upozorava kako ovo nije poziv na kupnju ili prodaju Podravkinih dionica.


Tagovi: DIONICE NENAD BAKIć PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO