KROJE SE LISTE ZA SABOR

Otkrili smo prvih pet imena na listi SDP-a u II. izbornoj jedinici

Objavljeno, 02. lipnja 2020. Vijesti
# Foto: SDP / Bernardić, Jakšić i Ostojić zaigrali su u Koprivnici stolni nogomet
AUTOR
Robert Mihaljević

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić (SDP) poručio je u utorak kako Restart koalicija želi sedam mandata u II. izbornoj jedinici te kako je pobjeda u toj jedinici u pravilu i pobjeda na državnoj razini.

“Prvi obrisi liste koju imamo izgledaju jako dobro. Prvi je Rajko Ostojić, pojačali smo se Damirom Bajsom, a priključuju nam se i kandidati HSS-a”, rekao je Jakšić za Večernji TV.

Prema neslužbenim informacijama, njegovo ime trebalo bi se naći među prva četiri na listi Restart koalicije u II. izbornoj jedinici, ali o tome će konačnu odluku donijeti predsjednik stranke Davor Bernardić i Glavni odbor SDP-a najkasnije za desetak dana.

Žena iz kvote SDP-a

Nositelj liste bit će dr. Rajko Ostojić, a visoka mjesta navodno će zauzeti čelnica Glasa Anka Mrak Taritaš, bjelovarski župan Damir Bajs i križevački gradonačelnik Mario Rajn (HSS).

Navodno bi Mrak Taritaš mogla biti druga ili treća, Jakšić bi se smjestio negdje od drugog do četvrtog mjesta, Bajs bi bio peti, a Rajn šesti. Među šest kandidata morala bi se naći i jedna žena iz kvote SDP-a čije ime ovog časa ne znamo.

O tim imenima ovih se dana naveliko bruji unutar SDP-a i HSS-a iz kojih nas uvjeravaju kako je to manje-više gotova stvar.

Gordan Jandroković nije napravio ništa za naše područje, osim što je uhljebljivao svoje stranačke kadrove. Ako SDP pobijedi, očekuje prije svega brzu cestu do Koprivnice”, poručio je Jakšić.

Navodi kako je raščistio odnose s Davorom Bernardićem jer se oni znaju još od Foruma mladih SDP-a čiji je Bernardić bio predsjednik.

Mršić u Vladi

“Smiješno je da se uspoređuje liderstvo Plenkovića i Bernardića, koji je pobijedio na izborima dva puta, dok je Plenković pobijedio jedino na unutarstranačkim izborima”, upozorava čelni čovjek Koprivnice za Večernji TV.

Bivšeg predsjednika uprave Podravke Zvonimira Mršića vidi u budućoj SDP-ovoj Vladi i kao jednog od glavnih gospodarskih stratega.

“Osobno mi je drago da se vraća. Sa svim onim što je prikupio u politici može jako mnogo pridonijeti”, zaključuje.

Inače, Zvonimir Mršić gost je HTV-ove emisije Nedjeljom u 2 koju vodi Aleksandar Stanković. Tamo će govoriti o povratku u politiku, ali i mnogim vrućim temama iz menadžerske karijere u Podravki i Agrokoru.


Tagovi: LISTA MIšEL JAKšIć SABOR VEčERNJI TV

NEDAVNO OBJAVLJENO