DAVOR BERNARDIĆ NA SKUPU SDP-A:

‘Otjerali su našeg Zvonka iz Podravke, ali ispravit ćemo tu nepravdu’

Objavljeno, 22. veljače 2020. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljevvić
AUTOR
Robert Mihaljević

Pod sloganom Ispiši budućnost SDP je u petak u Koprivnici počeo pretkampanju za parlamentarne izbore i predstavljanje glavnih smjernica izbornog programa.

Odgovarajući na pitanja novinara uoči početka skupa, šef SDP-a Davor Bernardić rekao je kako nema saznanja o tome je li netko od utjecajnih članova stranke mason. No, upozorio je kako se time samo skreće pozornost s ključnog problema.

“Državni odvjetnik Jelenić odlazi zato jer je mason, a ne zato što se nije obračunavao s korupcijom u vrhu vlasti. Mi smo najkorumpiranija država Europske unije, zbog čega nam je i Europska komisija udijelila packe.

Deset ministara otišlo je zbog sumnje u korupciju, a ova Vlada opstaje samo zahvaljujući na korupciji sazdanoj većini u Saboru”, naglasio je Bernardić.

POBJEDNIČKI POHOD

Kampanju počinju u Koprivnici jer je riječ o naprednoj i uspješnoj sredini iz koje je i Zoran Milanović krenuo u svoj pobjednički izborni pohod.

“Krećemo iz Koprivnice koja slavi 100. rođendan profesorice Zlate Bartl, izumiteljice Vegete. Grada u kojem je sjedište uspješne kompanije Podravke i iz koje su otjerali našeg Zvonka… Ali, tu nepravdu ćemo ispraviti jer SDP uvijek ispravlja nepravde.

Zvonimir Mršić je tu večeras s nama i ja vas molim da ga pozdravite”, pozvao je Bernardić okupljene koji su bivšeg predsjednika uprave Podravke Mršića ispratili gromoglasnim pljeskom.

Skup u Koprivnici pozdravio je SDP-ov gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić naglasivši kako je korupcija jedino u čemu je HDZ uspješan. To se, kaže, mora zaustaviti i ne smije se dopustiti da HDZ cijelu državu povuče u beznađe.

PUSTINJA I OAZA

“Noćas sam se vratio iz jedne zemlje koja je od pustinje napravila oazu blagostanja (bio je u Izraelu, op. a.). Ova Vlada i HDZ od oaze blagostanja žele napraviti pustinju. Ne smijemo im to dopustiti”, bio je energičan Jakšić.

Okupljene SDP-ovce čelnik županijskog SDP-a Mladen Kešer jedini je pozdravio s “drugarice i drugovi, zdravo”.

“Nemojte se sramiti tog pozdrava. Koliko ja znam, u doba dok smo se tako pozdravljali, gradile su se tvornice i otvarala nova radna mjesta. A danas naši mladi odlaze vani”, rekao je Kešer.


Tagovi: DAVOR BERNARDIć MISEL JAKSIC MLADEN KEšER SDP ZVONIMIR MRšIć

NEDAVNO OBJAVLJENO