Otac uhićen jer je ispred dućana svoju kćer (5) čupao za kosu

Objavljeno, 22. studenoga 2022. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / FACEBOOK / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Otac (38) uhićen je nakon što su ga prolaznici prijavili da tuče svoje malodobno petogodišnje dijete ispred trgovine u Zagrebu.

Prema nepravomoćnoj presudi, on je u svibnju oko 14 sati ispred dućana Offertissime na Savskom mostu u Zagrebu “počinio tjelesno nasilje u obitelji nad svojom maloljetnom kćeri (5)”.

“I to na način da ju je šamarao po licu, udario otvorenim dlanom ruke u potiljak glave, primio za glavu i svom snagom tresao te čupao za kosu. Sve pred svojom maloljetnom djecom, kćeri (3) i sinom (1) te prolazećim građanima”, navodi se u presudi.

Otac je na sudu opovrgnuo da se to dogodilo baš tako, ali priznao je da je tjelesno kaznio djevojčicu.

“Čekali smo suprugu da se vrati iz dućana. U jednom trenutku moja kći prilikom izlaska iz našeg vozila udarila je vratima u vrata jednog parkiranog vozila, i ja sam se razljutio.

Kako smo svi izašli van, ja sam burno reagirao, povukao je za uho i rekao da to ne radi, ali nije točno da bih je šamarao, udarao u potiljak glave, primio za kosu. To nije istina”, branio se otac pred sutkinjom.

No, njegov iskaz ‘pokopale’ su svjedokinje – njihova kuma koja je bila na parkiralištu te slučajna prolaznica. One su policiji ispričale da se dogodilo upravo onako kako piše u ovoj presudi. Majka djece nije ništa vidjela jer je bila u dućanu.

Policija je oca privela u postaju, a ovih je dana proglašen krivim i osuđen na novčanu kaznu od 12.000 kuna i 300 kuna troškova prekršajnog postupka, koje pak ne mora platiti jer mu se dan u pritvoru računa kao ‘odsluženih’ 300 kuna.

Otac nikad nije osuđivan za obiteljsko nasilje. Policija i sud o cijelom su slučaju izvijestili mjerodavni centar za socijalnu skrb u Zagrebu koji bi obitelj mogao staviti pod privremen nadzor.


Tagovi: CUPAO ZA KOSU DIJETE KCER OTAC UHICEN ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO