Otac učenice prijetio nastavnici zbog loše ocjene. Osuđen je

Objavljeno, 13. listopada 2022. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Tihomir (48) proglašen je krivim i osuđen zbog ozbiljnih prijetnji koje je uputio nastavnici srednje škole na zagrebačkom području.

Nezadovoljan ocjenom koju je dala njegovoj kćerki srednjoškolki, Tihomir je u prosincu lani oko 12.30 sati u Zagrebu nazvao nastavnicu na mobitel.

“Šta moliš, vidjet ćeš ti šta ću ja tebi napraviti”, rekao joj je odmah nakon što se javila te ju nastavio vrijeđati brutalnim psovkama, pa je ustrašena nastavnica prekinula poziv.

Potom je sa svoje e-mail adrese poslao na njezin službeni e-mail nove prijetnje i uvrede.

“Ti si tuko tako glupa da gluplja ne možeš biti, a to što si napravila mom djetetu pamtit ćeš dok si živa, nije to još gotovo”, napisao joj je.

To je kod nastavnice “izazvalo osjećaj straha i uznemirenost za sigurnost jer je optuženi, dakle, ozbiljno prijetio kakvim zlom da bi ustrašio ili uznemirio, a kazneno djelo je počinjeno prema službenoj osobi u vezi s njezinim radom”.

Tihomir, inače zaposlenik HŽ-a koji dosad nije bio osuđivan, dobio je šest mjeseci uvjetnog zatvora uz obvezu da podmiri 1000 kuna troškova kaznenog postupka. Kazneni nalog koji je donijela sutkinja je nepravomoćan i na njega osuđenik može uputiti prigovor.


Tagovi: OTAC PRIJETIO NASTAVNICI SREDNJA šKOLA UčENICA ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO