Otac u kafiću istukao učenicu (16) jer mu je ispred škole napala kćer (15)

Objavljeno, 15. lipnja 2023. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija je ilustrativna i nema baš nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Muškarac (40) mora platiti odštetu malodobnoj učenici (16) koju je istukao u kafiću jer mu je ispred škole napala kćer (15).

Otac je pravomoćno osuđen na tri mjeseca uvjetnog zatvora jer je u studenom oko 19.10 sati “u Slavonskom Brodu unutar Caffe bara Charlie napao maloljetnicu”.

“Prišao joj je, uhvatio je za kosu i više puta udario otvorenim dlanom u predjelu glave i nogom po tijelu, a uslijed čega je oštećenica pala na tlo, te je uslijed udaraca dobila lakše ozljede u vidu ogrebotina na desnoj strani lica i vrata i bolnost četvrtog prsta desne ruke”, navodi se u kaznenoj presudi.

No, sudski ukor u prekršajnom je postupku dobila i 16-gpdišnjakinja jer je isti dan oko 18.55 sati ispred Srednje obrtničke škole “narušavala javni red i mir na način što je zbog ranijih nesuglasica tjelesno napala učenicu (15) zadavši joj dva udarca ojačanim dijelom dlana te ju počupala za kosu”.

Pala na pod

Nakon incidenta ispred škole, napadačica je otišla s prijateljicama u kafić Charlie u Reljkovićevoj ulici, a oko 19 sati u kafić je banula napadnuta učenica (15) u pratnji oca (40).

“Muškarac je tjelesno napao malodobnu djevojku i zadao joj tri udarca otvorenim dlanom u predjelu lica, povukao je za kosu i kad je pala na pod nogom joj je zadao više udaraca“, ističe pak sutkinja u nepravomoćnoj presudi za naknadu štete koja je donesena u srijedu.

Prema jučerašnjoj presudi, muškarac napadnutoj djevojci mora platiti 740 eura odštete: za naknadu štete 300 eura, pretrpljene fizičke bolove 400 eura te za tuđu pomoć i njegu iznos od 40 eura. Osim toga, mora joj podmiriti i 1700 eura troškova postupka.

Presuda za odštetu je nepravmoćna i muškarac se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku. Na koncu, valja naglasiti kako se napad dogodio još 2014. godine, a presuda za odštetu donesena je jučer. Dakle, tek nakon devet godina. I još nije pravomoćno.


Tagovi: CIPELARIO ISTUKAO DJEVOJKU KAFIć OTAC OSUđEN OTAC TUKAO UčENICU šKOLA SLAVONSKI BROD

NEDAVNO OBJAVLJENO