Obiteljski nasilnik osuđen jer je bivšoj ženi i djetetu na plaži dao 500 kuna za sladoled

Objavljeno, 27. listopada 2022. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Plaža u Crikvenici / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Otac (42) proglašen je krivim i osuđen jer je na plaži prišao bivšoj supruzi (30) i njihovu djetetu (6) te im ostavio 500 kuna za sladoled.

Prekršajni sudac osudio ga je na 60 dana uvjetnog zatvora te je dobio “zaštitnu mjera zabrane približavanja bivšoj supruzi na udaljenosti ispod 50 metara, gdje god bila na teritoriju RH, u trajanju od 12 mjeseci, osim pred državnim tijelima za potrebe eventualnog postupka”.

Što se točno dogodilo? Prema presudi, otac je u kolovozu oko podneva “prišao bivšoj supruzi na gradskoj plaži Crni mol u Crikvenici, gdje je bila s njihovim zajedničkim djetetom, te joj dao 500 kuna rekavši da je to za djecu, za sladoled”.

No, muškarac je time “prema bivšoj supruzi, s kojom ima zajedničko dijete, prekršio ranije izrečenu zaštitnu mjeru zabrane približavanja žrtvi nasilja u obitelji na udaljenosti od 50 metara, a koja mjera mu je izrečena pravomoćnom presudom Prekršajnog suda u Zagrebu”.

Zato je osuđen na 60 dana zatvora te mu je izrečena nova zaštitna mjera zabrane približavanja, opet na godinu dana, pod prijetnjom novčane kazne ili uhićenja i pritvaranja. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.


Tagovi: BIVšA SUPRUGA CRIKVENICA DIJETE OTAC OSUđEN PLAZA SLADOLED

NEDAVNO OBJAVLJENO