OPTUŽEN ZA ZLOSTAVLJANJE DJETETA

Otac nakon razvoda sinu slao tisuće poruka: Ubil bum se, bez vas nebrem

Objavljeno, 20. veljače 2020. Vijesti
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Mario (44) optužen je da je nakon rastave i odlaska iz kuće psihički zlostavljao sina (14) pišući mu da će se ubiti ako ga ne prime natrag.

Poslao mu je tisuće poruka putem Messengera i Instagrama od lipnja do rujna lani, što je kod djeteta izazvalo uznemirenost i osjećaj krivnje. Varaždinsko državno odvjetništvo u optužnici za njega traži godinu dana uvjetnog zatvora.

Prema optužnici, Mario je porukama želio utjecati na sina i bivšu suprugu da ga prime natrag tvrdeći da će u protivnom umrijeti od tuge i žalosti. Sinu je poslao i fotografiju veće količine lijekova za koje je napisao da ih mora piti, ali mu ne pomažu.

Dnevno mu je znao poslati desetke poruka. Ovo su samo neke od njih:

“Bum se probal pobrinuti da mirovinu moju nasljedis ja bez vas jednostavno nebrem zivjeti”

“Bum te s neba pratili i cuval jako vas volim zbogom”

“Pa kad me mama nece ja drugi izbor nemam…jednostavno to je najbolje rjesenje za sve nebrem se više muciti… Ja bum te od gore cuval”

“Pitaj je dal smijem bar u garazi biti… Molim te luka pomogni mi da se vratim doma”

“Samo mi ti mores pomoci da mi mama nekak oprosti da se vratim doma…Svaki dan joj moras govoriti da hoces da se tata vrati”

“Ne volis me, neces me vise vidjeti, cuval te bum s neba, ti si meni zabil noz u ledja”

“Moras svaki dan ali bas svaki dan govorit mami da ti tata fali, htio bi te vidjet posljednji put”.

Sin je nakon poruka bio iznimno uznemiren i u teškom psihičkom stanju. Sve je poruke na koncu pokazao majci, a ona je o svemu obavijestila Centar za socijalnu skrb u Varaždinu.

Mario je optužen i zbog neplaćanja 1300 kuna mjesečne alimentacije. Ostao je dužan 17.000 kuna. Tijekom istrage priznao je sve, a kaže kako je poruke djetetu slao iz očaja jer nije mogao stupiti u kontakt s njim.


Tagovi: OTAC PORUKE RAZVOD SIN ZLOSTAVLJANJE

NEDAVNO OBJAVLJENO