ZAVRŠILI U PRITVORU

Otac i sinovi potukli se na očevu rođendanu, policija nije mogla vjerovati

Objavljeno, 19. studenoga 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / DANICA.HR
AUTOR
Redakcijski tekst

Otac i dvojica sinova potukli su se međusobno na proslavi očeva rođendana. Završili su u policijskom pritvoru, a potom i na sudu.

Ocu Dragutinu (54) iz okolice Virovitice sin Josip (29) na proslavu je došao iz Zagreba, a mlađi sin Luka (26) iz Varaždina. Na fešti je bilo 20-ak ljudi, živa glazba i ništa nije slutilo na nevolju.

No, onda je Josip oko 22.50 sati odlučio otići u kafić po cigarete. Otac mu nije dopustio da sjedne u automobil jer je bio pijan, pa je krenuo pješice.

“Tata, pa Josip hoda po cesti pijan, auto će ga pokupit”, povikao je brat Luka i krenuo ga vratiti.

Prijetio policajcima

Vrlo brzo su se potukli na travnjaku ispred kuće, a potom im se pridružio i otac koji je prvo pokušao smiriti braću. No, sve je preraslo u opću tučnjavu.

“Kolega i ja vozili smo se automobilom iz Virovitice i slučajno naletjeli na neobičan prizor. Trojica se na travnjaku ispred kuće tuku i naguravaju”, svjedočio je policajac na sudu.

Josipa su jedva svladali jer je pružao žestok otpor te ih udarao nogama i vrijeđao.

“Majmuni glupi ciganski, za ovo bute platili, zapamtit ćete ovo vezanje lisicama”, urlao je Josip na policajce koji su mu morali vezati ruke i noge kako bi ga ubacili u maricu koja je stigla u pomoć.

Drugi dan na ručak

Josip se u obrani opravdavao kako je zbog bolova u kičmi te noći pio jake analgetike koje je miješao s alkoholom pa nije bio pri sebi.

Sve se dogodilo u srpnju ove godine. Drugi dan oko 11.30 sati pušteni su iz policijskog pritvora te su zajedno došli na ručak kući. Kao da se ništa nije dogodilo.

“Nikad nismo osuđivani za ovako nešto, nismo problematični, ali, eto, te noći se dogodilo. No, to nije poremetilo odnose u našoj familiji, i dalje smo si dobri“, svjedočio je otac Dragutin kojem je sin pokvario rođendansku proslavu.

Svi su proglašeni krivima. Josip je osuđen na 1500 kuna, a Luka i Dragutin po 1000 kuna. No, svima se od kazne odbija 600 kuna zbog noći proveden iza rešetaka.


Tagovi: OTAC RODJENDAN SINOVI TUCNJAVA

NEDAVNO OBJAVLJENO