Otac i sin policajca srušili na pod i otrgnuli mu natpis ‘policija’ s jakne

Objavljeno, 29. siječnja 2024. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Otac i sin proglašeni su krivima i osuđeni jer su u obiteljskoj kući policajca srušili na pod te mu otkinuli natpis ‘policija’ sa službene odore.

Prema presudi, sve se dogodilo u lipnju oko 22 sata u obiteljskoj kući u mjestu u okolici Nove Gradiške. Policajci Mario i Filip stigli su u te noći u njihovu kuću zbog dojave susjeda da remete javni red i mir.

“Nakon što je policijski službenik Mario došao u njihovu obiteljsku kuću, Franjo (67) i Kruno (38) prišli su mu i rukama ga počeli hvatati za vrat, ruke i odoru, a nakon što je izdao upozorenje da prestanu s takvim ponašanjem, nastavili su uz još jači intenzitet napada.

Uslijed toga su svi zajedno pali na tlo, kojom prilikom je Kruno (38) policijskom službeniku poderao službenu odoru u vidu otkidanja natpisa “policija”, nakon čega ih je policajac uz pomoć kolege primjenom sredstava prisile uspio svladati”, navodi se u presudi.

Time su Franjo i Kruno počinili kazneno djelo napada na službenu osobu, a prvooptuženi Franjo i kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanja oružja jer su mu u kući našli nelegalnu pušku s dosta streljiva.

Franjo je dobio deset mjeseci uvjetnog zatvora, a Kruno šest mjeseci uvjetno. Presuda donesena ovih dana je nepravomoćna i otac i sin se na nju mogu žaliti.


Tagovi: NAPAD NAPAD NA POLICIJU NATPIS POLICIJA NOVA GRADISKA POLICAJAC POLICIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO