UBOJITO ORUŽJE

Otac petero djece opasnu i ubojitu penkalu držao u hodniku obiteljske kuće

Objavljeno, 10. rujna 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Otac (50) petero djece osuđen je na šest mjeseci zatvora uvjetno zbog ilegalnog posjedovanja pištolja penkale ručne izrade. Držao ga je na polici u hodniku obiteljske kuće u Zagorju.

Kazna zatvora neće se izvršiti ukoliko osuđenik u roku od jedne godine od pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo. Sreća da se ubojite olovke nije dokopao nitko od njegove djece.

Nije poznato kako je policija doznala za oružje, ali pretpostavlja se kako je otkrivanju kumovao netko od obitelji – djeca ili supruga. U svakom slučaju, policija mu je početkom veljače ove godine oduzela opasno ilegalno oružje i pokrenula kazneni postupak.

Prema kaznenom nalogu Općinskog suda u Zlataru, proglašen je krivim jer je na “polici u hodniku obiteljske kuće držao improvizirano vatreno oružje u vidu penkale ručne radioničke izgrade, bez oznaka proizvođača, a koje se razvrstava u kategoriju A kao zabranjeno oružje”.

Ubojita penkala odmah mu je oduzeta te će biti uništena u policiji nakon što presuda, odnosno kazneni nalog postane pravomoćan.


Tagovi: OLOVKA PENKALA PISTOLJ

NEDAVNO OBJAVLJENO