Osuđena prosvjednica protiv maski u školi. Ravnatelju vikala: Sotono! Hitleru!

Objavljeno, 22. travnja 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / Prosvjed u Krapinskim Toplicama
AUTOR
Redakcijski tekst

Tina (40) proglašena je krivom i osuđena jer je na prosvjedu protiv maski u školi vrijeđala školskog ravnatelja te glasno vikala.

Prema presudi, Tina je lani u rujnu u 12 sati “na prostoru ispred te u unutrašnjosti OŠ Krapinske Toplice narušavala javni red i mir na javnom mjestu na naročito drzak način.

“Za vrijeme sudjelovanja na javnom prosvjedu kod Osnovne škole Krapinske Toplice glasno vičući vrijeđala je i omalovažavala ravnatelja škole riječima: ‘Sotono, Hitleru!‘. Takvim ponašanjem uznemirila je ravnatelja te ostale djelatnike škole, kao i djecu koja su se nalazila u školi i ispred škole”, stoji u presudi.

Ravnatelj je svejdočio kako se taj dan ispred škole održavao nezakoniti prosvjed skupine ljudi vezan uz nošenje maske u školi, a prosvjednika je bilo 50-ak. Dio prosvjednika je nasilno ušao u unutrašnjost škole, a Tina se predstavljala kao teta tadašnjeg učenika koji je odbijao nositi masku.

“Prosvjednici su cijelo to vrijeme vikali i vrijeđali mene i ostale djelatnike škole i djecu riječima da smo “nacisti”, “hitleri” i “sotone”. Tina je bila jedna od najglasnijih, znala je i kontinuirano tri sata sjediti ispred škole i ne micati se.

Tog dana osjećao sam se ugroženo, poniženo i bio zabrinut za sigurnost učenika i djelatnika škole”, ispričao je školski ravnatelj na sudu.

Tina se nije odazivala na sudske pozive pa joj se sudilo u odsutnosti. Proglašena je krivom te joj je određena kazna od 1000 kuna. Mora platiti i 500 kuna troškova postupka. Presuda je nepravomoćna, a Tina, koja je inače iz Sesveta, može se žaliti.


Tagovi: MASKE OSUđENA PROSVJEDNICA šKOLA ZAGORJE

NEDAVNO OBJAVLJENO