NESTRUČNO GA JE NAPRAVIO

Osuđen poslovođa čiji je balkon teško ozlijedio nesretnog radnika

Objavljeno, 05. svibnja 2020. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Poslovođa na gradilištu proglašen je krivim i osuđen jer je u rušenju nestručno napravljenog balkona obiteljske kuće teško ozlijeđen radnik koji je ostao nepokretan.

Mladen (48) bio je poslovođa na gradilištu obiteljske kuće u Varaždinu, a teška se nesreća dogodila lani u kolovozu. Nepravomoćno je osuđen na sedam mjeseci uvjetnog zatvora.

Proglašen je krivim za nestručnu gradnju balkona na visini od 2,5 metra koji nije izveden u potrebnoj stabilnosti i čvrstoći. Time je, prema presudi, počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Dvojica radnika druge tvrtke kobnog su 28. kolovoza lani oko 11.15 sati nanosili glazure na nosive podloge katnog dijela kuće i balkona.

JEDAN SE IZVUKAO

“U trenutku kada su radnici izašli na balkon i započeli nanošenje glazure na podlogu balkona, došlo je do urušavanja cijelog betonskog balkona na kojem su stajali.

Izbjegavajući pad jedan je radnik uspio skočiti s balkona na vanjsku terasu, dok je drugi pao na tlo, a betonski blok balkona je zbog rotacije pao na njega.

Prikliještio ga je u predjelu kralješnice i nogu, s posljedicom da je zadobio višestruke prijelome lumbalne kralježnice i zdjelice, odnosno teške tjelesne ozljede”, navodi se u presudi Općinskog suda u Varaždinu.

Protiv nepravomoćne presude, odnosno kaznenog naloga, osuđeni poslovođa može se žaliti upućivanjem prigovora u zakonskom roku.


Tagovi: BALKON OZLIJEđEN POSLOVOđA PRESUDA RADNIK

NEDAVNO OBJAVLJENO