OBITELJSKO NASILJE PRED DJETETOM

Osuđen jer je ženu tukao plastičnom lopaticom. Ona mu je sve oprostila

Objavljeno, 19. prosinca 2021. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / DANICA.HR
AUTOR
Redakcijski tekst

Nikola (26) je proglašen krivim i osuđen jer je suprugu (23) mlatio lopaticom po nozi te psovao i vikao. Dobio je 45 dana zatvora u koji neće ići ako u roku od godinu ne počini slično nedjelo.

Nikola sa suprugom s kojom ima dvoje djece danas živi u Križevcima. Kaže da se dobro slažu i da su izgladili sve nesporazume te mu je oprostila.

Prema presudi, on je u siječnju ove godine oko 15 sati počinio psihičko nasilje nad suprugom u nazočnosti dvogodišnjeg djeteta, što je kod nje prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenost.

“Vikao je, galamio, psovao, te vrijeđao pogrdnim riječima suprugu govoreći joj: ‘Je… ti mater, pi… ti materina, kurvo, kozetino, kravo jedna’, ponavljajući te riječi više puta, nakon čega je počinio i tjelesno nasilje na način da ju je uhvatio za ruku, a potom plastičnom lopaticom udarao više puta po lijevoj nozi”, stoji u presudi.

Nesretna je žena nakon toga pobjegla u drugu prostoriju stana, a potom kod susjeda odakle je pozvala policiju kojima je ispričala što se dogodilo. No, na suđenju nije htjela svjedočiti protiv supruga.

DOBILI I DRUGO DIJETE

Nikola se na ročištu branio kako je tog dana ložio peć te je u jednom času odložio plastičnu lopaticu na pod.

“Supruga je zapela nogama za lopaticu te ju je u ljutnji uzela i bacila u vrata, pa je došlo do svađe. Tad sam joj u svađi govorio pogrdne riječi pitajući je zašto baca lopaticu, dozvoljavam da sam govorio ‘kozo i kravo, piz.. ti materina’, ali nisam joj rekao ‘je… ti mater’.

Nisam je ni tukao tom lopaticom, to jednostavno nije istina. Kasnije smo se izmirili, dobili smo i drugo dijete i u dobrim smoo odnosima”, rekao je okrivljenik na sudu.

No, sutkinja ga je svejedno proglasila krivim i osudila, i to na temelju iskaza susjede kod koje je njegova žena bila pobjegla kobnog dana i zabilješke policije koja je istog dana provela istragu i uzela iskaz napadnute žene.


Tagovi: KRIžEVCI MUž NASILJE TUKAO LOPATICOM žENA

NEDAVNO OBJAVLJENO