OTIŠAO I DUGOGODIŠNJI PREDSJEDNIK

Trojica članova Nadzornog odbora Podravke podnijela neopozive ostavke

Objavljeno, 07. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević (Štimac, Vlaić i Dinko Novoselec koji je ranije otišao iz NO-a)
AUTOR
Robert Mihaljević

Čelnici mirovinskih fondova Dubravko Štimac, Damir Grbavac i Petar Vlaić dali su ostavke na funkcije u Nadzornom odboru Podravke, objavljeno je danas na Zagrebačkoj burzi. Njihove ostavke stupit će na snagu najkasnije do 30. lipnja ove godine, dokad se mora održati glavna skupština dioničara koja će birati nove članove NO-a.

Ostavke su posljedica izmjena zakona o mirovinskim društvima prema kojima u nadzorne odbore tvrtki u kojima fondovi imaju udjele ne mogu osobe koje su povezane s tim fondovima. Prema ekstenzivnom tumačenju izmijenjenog zakona, u sukobu interesa mogle bi se naći i članice NO-a Dajana Milodanović i Ivana Matovina. Milodanović jer je zaposlena u HPB-u u kojem vlasničke udjele imaju mirovinski fondovi, a Matovina jer njezina revizorska kuća radi za banke koje su suvlasnice mirovinskih fondova.

No, kako neslužbeno doznajemo, Podravka ne misli ići toliko daleko u tumačenju zakona, pa će iz Nadzornog odbora do ljeta otići samo čelnici fondova Štimac (PBZ-CO), Grbavac (Raiffeisen) i Vlaić (Erste plavi). Tko će doći na njihova mjesta – zasad nije poznato. Morat će se birati i novi predsjednik Nadzornog odbora koji će zamijeniti dugogodišnjeg čelnika tog tijela Dubravka Štimca.


Tagovi: NADZORNI ODBOR OSTAVKE PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO