Oštar istup HDZ-ova iskusnog menadžera: Stanje u Podravki nije dobro

Objavljeno, 03. kolovoza 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Martina Dalić, predsjednica uprave Podravke
AUTOR
Redakcijski tekst

Iskusni biznismen i bivši menadžer Podravke osvrnuo se na situaciju u koprivničkoj kompaniji, a potaknula ga je informacija o dolasku 14 novih menadžera za koje uprava kaže da će unaprijediti poslovanje.

Zdravko Dimač javno je i nedvosmisleno kritizirao postojeću upravu Podravke, a taj istup ima težinu jer je, prije svega, riječ o čovjeku koji je poniknuo u Podravki te ima golemo menadžersko iskustvo. S druge strane, ne treba smetnuti s uma kako je Dimač član HDZ-a, pa bi njegov istup mogao nezgodno ‘sjesti’ HDZ-ovoj šefici uprave Martini Dalić.

Zdravko Dimač / Foto: HGK

“Za nekoliko mjeseci vidjet će se rezultat rada tih novih menadžera i efikasnost koju treba dati poboljšana organizacija. Nažalost, za sada se još ništa ne vidi, prodaja se ne ostvaruje kako treba, prihodi su niži, količine u prodaji manje.

Plaće direktnih radnika ni približno ne prate rast inflacije. U nabavi primarnih sirovina za čitavu grupu (Žito i Podravka) ne ostvaruju se planske i potrebne veličine, volumeni. Morai će se uvoziti i, naravno, puno skuplje platiti da se uopće nabavi, kupi.

Nije dobro i ništa se ne nazire da će biti bolje, moram kazati, a moglo je biti bolje. Istina, energenti su čak duplo poskupjeli, cijene ulaznih sirovina u nekim kategorijama i do 70 posto, no cijene gotovih proizvoda nisu dignute na stručan način, što je izazvalo čak i pad prodaje, a ne zadržavanje konkurentnosti.

Vlasnici Podravke hitno će trebati mijenjati situaciju, poslovna reagiranja, kreativnost i poznavanje problematike kod postojećeg menandžmenta ne obećava ostvarenje rasta i planiranih rezultata iz strateškog petogodišnjeg plana.

Treba pohvaliti svakako povijesno nisku zaduženost Podravke, što je velik potencijal, svakako i nastavak ostvarenja investicijskog plana, taj dio odvija se stabilno i pod kontrolom. Najizraženiji problemi su u prodaji, efikasnosti nabave i poljoprivredi”, komentirao je danas Zdravko Dimač na portalu Danica.


Tagovi: PODRAVKA ZDRAVKO DIMAč

NEDAVNO OBJAVLJENO