PREDSJEDNICA URUČILA NAGRADE

Oskar znanja u rukama državnih prvaka u astronomiji i povijesti iz Podravine

Objavljeno, 29. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: Ured predsjednice
AUTOR
Redakcijski tekst

Dvoje učenika iz Podravine bilo je među 139 onih koji su jučer dobili Oskara znanja za iznimna postignuća na državnim i međunarodnim natjecanjima protekle školske godine.

Marta Kunštić, učenica drugog razreda koprivničke Gimnazije Frana Galovića, Oskara znanja dobila je za prvo mjesto na državnom natjecanju iz astronomije. Marta se ovih dana intenzivno priprema za Međunarodnu olimpijadu iz astronomije i astrofizike koja će se održati od 2. do 10. kolovozau Mađarskoj.

Oskara znanja na jučerašnjoj svečanosti na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu dobio je i David Kuzmić, učenik sedmog razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca. On je na državnom natjecanju iz povijesti osvojio prvo mjesto.

Marta Kunštić s mentorom Danijelom Kolarićem / Foto: FRANzine
David Kuzmić, državni prvak u povijesti / Foto: OŠ Grgura Karlovčana

Na svečanosti bila je i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je najboljima od najboljih uručila Oskare,

Posebno su zapažene bile škole iz Čakovca i Varaždina: Oskara znanja dobilo je po deset učenika iz tih gradova. Najbrojniji nagrađeni i ove su godine došli iz zagrebačkih gimnazija.

Oskari znanja najznačajnija su priznanja u obrazovanju kojima se nagrađuju uspješni i izvrsni učenici te njihovi nastavnici i mentori. Nagradu dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Hrvatskom zajednicom županija.


Tagovi: DAVID KUZMIć MARTA KUNSTIC OSKAR ZNANJA

NEDAVNO OBJAVLJENO