BILOKALNIK-IPA

Osjetan rast dobiti koprivničke tvrtke, evo kako im je to pošlo za rukom

Objavljeno, 29. studenoga 2019. Financijer
# Foto: DANICA.HR / ARHIVSKA SNIMKA / Pogon koprivničkog Bilokalnika
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivnička tvrtka Bilokalnik-industrija papirne ambalaže (IPA) ostvarila je u posljednjih šest mjeseci ukupne prihode od 76,7 milijuna kuna, što je jedan posto više nego u istom razdoblju lani.

Poslovne brojke odnose se na razdoblje od početka svibnja do kraja listopada ove godine. Istodobno, neto dobit iznosila je gotovo devet milijuna kuna, što je golem skok u odnosu na istih šest mjeseci prošle godine kad je IPA prikazala tek 210.000 kuna profita.

Ključni skok u profitabilnosti dogodio se na poziciji troškova sirovina i materijala. U šest mjeseci ove godine iznosili su oko 44 milijuna kuna, a u istom razdoblju lani bili su za šest milijuna kuna viši.

Jesu li cijene sirovina – papira od kojeg Bilokalnik izrađuje kartonsku ambalažu – drastično pale na tržištu ili je posrijedi nešto drugo, u Bilokalniku ne tumače. U koprivničkoj tvrtki radi oko 150 ljudi.

Većinski je vlasnik britanska grupacija DS Smith koja ima oko 31.000 zaposlenih. Posluje u 37 zemalja u kojima posjeduje oko 200 tvornica ambalaže. S obzirom da odgovaraju bitanskom regulatoru, poslovnu godinu prikazuju od svibnja do svibnja.


Tagovi: BILOKALNIK DOBIT DS SMITH

NEDAVNO OBJAVLJENO