SVE VIŠE OBOLJELIH U ŽUPANIJI

OSAM ZARAŽENIH Otkrili smo kako su se zarazili i otkud dolaze

Objavljeno, 31. ožujka 2020. Zdravlje
# Foto: Robert Mihaljević / Županijski stožer u Koprivnici: dr. Mato Devčić, dožupan Ratko Ljubić i župan Darko Koren
AUTOR
Robert Mihaljević

Osam zaraženih osoba zabilježeno je do utorka u Koprivničko-križevačkoj županiji: petero je s koprivničkog, a troje s križevačkog područja.

Svi kontakti trenutačno su u samoizolaciji. Portal Danica uspio je rekonstruirati područja i izvore zaraze koronavirusom svih osoba.

Prvo je oboljela ženska osoba iz mjesta kod Koprivnice, koja je sa suprugom boravila u privatnom posjetu u Njemačkoj.

Druga zaražena bila je mlađa ženska osoba, prosvjetarka iz Križevaca, koja je bila na sastanku sa zaraženom defektologinjom iz Zagreba. Potom su zaražene još dvije osobe iz Križevaca, njezini neposredni kontakti.

Od koronavirusa ovih je dana obolio i bračni par iz Koprivnice. Njih je zarazila kći koja se vratila iz Austrije i uopće nije pokazivala simptome.

To je dokaz kako je koronavirus jako zarazan i kad osoba koja je kliconoša nema nikakvih simptoma, što ga čini toliko opasnim i nepredvidivim. Zbog toga su mjere izolacije iznimno važne.

Na koncu, u utorak je priopćeno kako su zaražene još dvije osobe. Riječ je o kćeri bračnog para iz Koprivnice kojoj je službeno potvrđen virus te suprugu prvozaražene iz okolice Koprivnice.


Tagovi: OSAM ZARAžENIH VIRUS žUPANIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO