BRUTALNO JE PRETUKLA PA OPLJAČKALA

Jadnoj starici prevarantica umalo otela stan. Poludjela je kad u tome nije uspjela

Objavljeno, 18. travnja 2019. Crna kronika
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv žene (43) zbog pokušaja prijevare, iznude, teške krađe i nanošenja tjelesnih ozljeda, a sve na štetu nesretne 75-godišnje umirovljenice. Sve je počelo lani u srpnju u Čakovcu, kad je banula u kuću umirovljenice predstavivši se kao volonterka udruge koja financijski pomaže starijima.

Rekla joj je da će joj udruga mjesečno isplaćivati 500 kuna potpore, ali mora potpisati ugovor koji će biti ovjeren kod javnog bilježnika. No, sirota starica na koncu je zapravo potpisala ugovor o kupoprodaji nekretnine prema kojem joj prodaje svoj stan u Čakovcu i potvrđuje da je primila 350.000 kuna. Srećom da je umirovljenica kasnije posumnjala u sadržaj potpisanog ugovora, pa je od prevarantice zatražila da se on poništi i podnijela je kaznenu prijavu protiv nje.

“Okrivljenicu se tereti i da je 28. srpnja kod Štrigove, tijekom vožnje u automobilu, nakon što je oštećenica zatražila poništavanje ugovora, zatražila od nje da joj za poništenje ugovora isplati 15.000 kuna jer da će u protivnom nauditi njezinim unukama. Potom je zaustavila automobil, uhvatila oštećenicu za kosu i izvukla je iz vozila te je više puta udarila rukama po glavi i gornjem dijelu tijela i stiskala je za vrat, a potom je odgurnula u jarak pokraj ceste”, navodi se u priopćenju tužitelja.

Nasilnica joj je tada otela ključ od stana i za vrijeme dok se jadna starica zbog ozljeda nalazila u bolnici, ušla u njezin stan i odnijela novac, osobne dokumente i dokumente o vlasništvu stana, karticu njezina tekućeg računa, četiri zlatna prstena i dvije zlatne ogrlice ukupne vrijednosti oko 3000 kuna.


Tagovi: CAKOVEC OPTUZNICA PREVARANTICA STARICA

NEDAVNO OBJAVLJENO