UKRALI ČAK 150 STVARI

Opet ulovljeni u krađi, ali sudac se smilovao: Zaposlili se vani i popravili se

Objavljeno, 07. rujna 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Dalibor (31) i Dean (30) osuđeni su po osam mjeseci uvjetno zbog krađe u trgovačkim centrima KTC-a i Konzuma. Premda su već pravomoćno osuđivani zbog sličnih nedjela, sud je prema njima odlučio biti blag.

Dvojac s područja Zagreba, naime, u međuvremenu je odlučio promijeniti život i popraviti se. Dalibor se zaposlio u Irskoj, a Dean u Njemačkoj i obojica poštenim radom i zalaganjem zarađuju po 2000 eura mjesečno.

“Olakotne okolnosti su činjenica da  se radi o osobama mlađe životne dobi, da su izrazili žaljenje i kajanje zbog počinjenja kaznenog djela. Osim toga, sada žive primjerenim načinom života, u međuvremenu su se zaposlili izvan RH i primaju plaću svaki u iznosu od 2000 eura”, ističe sudac Općinskog suda u Zlataru.

Osuđeni su ovih dana zbog nedjela koje su počinili u veljači 2017. godine. Tada su došli u Krapinu te iz supermarketa KTC-a i Konzuma ukrali oko 150 različitih kozmetičkih proizvoda. Uglavnom dezodoranse, šampone, kreme i paste za zube Sensodyne, Nivea, Axe, Colgate, Garnier, Dove. Vrijednost ukradenih stvari iznosila je oko 3500 kuna.

Dean je prvo sam u KTC-u ukrao 50-ak artikala, a potom su zajedno iz Konzuma odnijeli gotovo stotinu proizvoda. Stavili su ih ispod jakni i zvuči gotovo nevjerojatno da ih u dućanu nitko nije primijetio. Izašli su neometano.

No, policija je primijetila njihove neobične aktivnosti na parkiralištu te ih odlučila provjeriti. Dalibor je ‘pao’ odmah, nakon što je pokušao otići od vozila, a Dean je otkriven par sati kasnije kod jedne kapelice u blizini Krapine.


Tagovi: KRAđA KTC PRESUDA TRGOVINA

NEDAVNO OBJAVLJENO