POŽAR ELEKTRIČNIH VOZILA

Opet samozapaljenje električnog skutera, stradao i ‘nedužni’ audi

Objavljeno, 10. lipnja 2021. Crna kronika
# Foto: VATRGASCI / Skuter je u potpunosti izgorio
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je izvijestila o požaru koji je izbio u četvrtak oko 5.55 sati ujutro u autoservisu, a opet je za sve ‘krivo’ električno vozilo koje se iznenada zapalilo.

Požar je izbio na Sesvetskoj cesti u Sesvetama u prostoru autoservisa u vlasništvu 43-godišnjeg muškarca. Iz zasad nepoznatog razloga izbio je požar električnog skutera marke Malaguti zagrebačkih oznaka, vlasništvo ‘gazde’ autoservisa.

Da stvar bude gore, vatra se vrlo brzo proširila i na audi čakovečkih oznaka koji je bio u radionici. Vozilo je u vlasništvu 37-godišnjaka. Čini se kako je i audi prilično stradao u požaru koji su ugasili vatrogasci.

“Danas, 10. lipnja oko 5.55 sati u Sesvetama na Sesvetskoj cesti, u prostoru autoservisa u vlasništvu 43-godišnjaka, iz zasada nepoznatog razloga izbio je požar skutera marke Malaguti zagrebačkih registarskih oznaka u njegovom vlasništvu, koji je u potpunosti izgorio.

Izgorio je i audi / Foto: Vatrogasci

Požar se proširio i na automobil marke Audi čakovečkih registarskih oznaka u vlasništvu 37-godišnjaka. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Očevid će se obaviti danas”, otkrili su iz zagrebačke policije.

Inače, nedavno se dogodilo i samozapaljenje električnog romobila na parkiralištu. Objavljen je video izbijanja požara.

Inače, samozapaljenja litij-ionskih baterija kojima se napajaju mobiteli, automobili, skuteri i romobili nisu rijetkost. Stručnjaci napominju kako je uzrok iznenadnog požara mehaničko oštećenje baterijskih članaka u kojima dolazi do pucanja membrane pa se pomiješaju kemikalije u bateriji.


Tagovi: AUTOSERVIS POZAR ROMOBIL SKUTER

NEDAVNO OBJAVLJENO