Općinskim načelnicima 15.000 eura premije za uspjeh reprezentacije u Kataru

Objavljeno, 11. travnja 2023. Vijesti
# Foto: HNS / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Ako je suditi po imovinskim karticama općinskih načelnika sa sjevera, članovi izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza izdašno su nagrađeni za treće mjesto naše reprezentacije na SP-u u Kataru.

HNS ima ukupno 17 članova izvršnog odbora te su i njima isplaćene premije za dobar uspjeh Dalićeve ekipe na tom prestižnom svjetskom natjecanju, otkriva portal Net.hr. Čini se kako su u prosjeku dobili po 15-ak tisuća eura nagrade.

Đuro Bukvić (HDZ), načelnik općine Lukač u Virovitičko-podravskoj županiji i član izvršnog odbora HNS-a, u imovinskoj kartici otkrio je kako je “od sportske djelatnosti” lani dobio oko 38.500 eura, što je 15-ak tisuća eura više nego predlani. 

Predsjednik Slavena

Nenad Horvatić (HDZ), načelnik općine Ljubešćica u Varaždinskoj županiji, lani je pak primio oko 40.000 eura honorara “od sportske djelatnosti”, što je također 15-ak tisuća više u odnosu na pretprođlu godinu.

Treći HDZ-ov načenik u Izvršnom odboru HNS-a, načelnik Rovišća Slavko Prišćan, u imovinskoj je kartici naveo da je lani “od sportske djelatnosti” uprihodio oko 29.000 eura. Prišćan je dopredsjednik izvršnog odbora HNS-a i čelnik nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, piše Net.hr.

U izvršnom odboru je i utjecajni HDZ-ov kadar iz Koprivnice Robert Markulin, predsjednik NK Slavena i čelnik tamošnjeg županijskog nogometnog saveza. No, kako on nema status dužnosnika i ne mora prijavljivati imovinsku karticu, nije poznat točan iznos honorara kojeg je dobio.


Tagovi: HNS KATAR NAGRADE NOGOMETNI SAVEZ PREMIJER REPREZENTACIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO