RASPISAN NOVI NATJEČAJ

Opća bolnica u Koprivnici hitno traži još deset medicinskih sestara

Objavljeno, 02. prosinca 2020. Zdravlje
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Opća bolnica raspisala je novi javni natječaj kojim traži još deset medicinskih sestara i prvostupnica sestrinstva. Rok za prijave je do kraja tjedna.

Traže se četiri prvostupnice sestrinstva, pet medicinskih sestara na neodređeno i jedna medicinska sestra primalja za rad u bolnici u Koprivnici.

Kandidatkinje koje zadovolje natječajne uvjete proći će pisanu provjeru, intervju, a moguće i test praktičnih vještina.

Od srpnja lani do danas Opća bolnica zaposlila je 56 medicinskih sestara ili prvostupnica sestrinstva.

Posljednji val zapošljavanja dogodio se prije mjesec i pol kad je posao u bolnici dobilo 12 medicinskih sestara, tehničara i prvostupnica sestrinstva.

U BOLNICI 82 COVID PACIJENTA

U međuvremenu zaposlene su i dvije njegovateljice za rad na određeno na 60 dana. Bolnica je natječajem tražila šest njegovateljica, javilo ih se pet, a na koncu su primljene samo dvije.

Njegovateljice su trebale biti ispomoć na Covid odjelu na kojem su smješteni zaraženi pacijenti s težim simptomima.

Početkom studenog na Covid odjelu bio je 21 pacijent zaražen koronavirusom s blagom ili težom upalom pluća. U samo mjesec dana ta je brojka do danas narasla na 82 hospitalizirana pacijenta, što je gotovo četiri puta više.

Ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić ističe kako bolnica može primiti do 220 Covid pacijenata. Nastavi li se popunjavati ovim tempom, do kraja prosinca tamo više neće biti mjesta.

Dodatni kreveti sigurno će se naći, ali ostaje visjeti pitanje na koje nitko ovog časa nema odgovor: tko će brinuti o tim pacijentima?


Tagovi: BOLNICA MEDICINSKE SESTRE NATJEčAJ

NEDAVNO OBJAVLJENO