IZDACI ZA RADNIKE POVEĆANI PET POSTO

Bolnica nastavlja gomilati minuse i milijunske dugove za lijekove i sanitetski materijal

Objavljeno, 08. travnja 2019. Financijer
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Opća bolnica u Koprivnici poslovala je lani s pet milijuna kuna minusa pa su ukupni gubici već premašili 52 milijuna kuna, stoji u financijskom izvještaju o poslovanju najvažnije županijske zdravstvene ustanove. Ukupni prihodi iznosili su 211 milijuna, a rashodi 216 milijuna kuna. Minus bi bio i veći da u prihodima prošle godine nije prikazano 13 milijuna kuna za EU projekte.

Trenutačno su najproblematičnije stavke dospjele obveze za lijekove i sanitetski materijal ukupno teške 32 milijuna kuna. Bolnica ima čak dva milijuna kuna dugova starijih od godinu dana veledrogerijama za lijekove te gotovo tri milijuna kuna za sanitetski materijal i krvne pripravke. I lani su rashodi za lijekove bili čak 30 posto veći nego godinu ranije, prije svega zbog posebno skupih lijekova koji su bili terapija najtežim bolesnicima.

Najveći su izdaci za zaposlene i lani su bili pet posto veći te su iznosili oko 125 milijuna kuna. U Općoj bolnici u Koprivnici tumače to “većom osnovicom za obračun plaća”, ali i povećanim izdacima za prijevoz zaposlenih na posao. Ranije se, naime, prijevoz obračunavao 75 lipa po kilometru, ali po novome radnici imaju pravo na cijenu autobusne karte pa im se morala isplaćivati razlika. Opća bolnica na kraju godine imala je 860 zaposlenih.


Tagovi: BOLNICA DUG LIJEKOVI POSLOVANJE

NEDAVNO OBJAVLJENO