ČOVJEKA MASAKRIRAO ODVIJAČEM

Opasnog ubojicu sud pušta na slobodu prije isteka zatvorske kazne

Objavljeno, 25. rujna 2020. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Ubojica koji je čovjeka 36 puta izbo odvijačem i ukrao mu mobitel mogao bi izaći na slobodu i prije odsluženja zatvorske kazne.

Županijski sud u Varaždinu ovih mu je dana odobrio uvjetni otpust. Ubojica u Lepoglavi izdržava kaznu zatvora od 20 godina, a trebao bi izaći nakon odsluženih 13,5 godina.

Čovjek osuđen za teško ubojstvo je Igor Kumpar, danas 41-godišnjak iz Zagreba. Bio je teški ovisnik o kocki, a 2006. godine je odvijačem usmrtio Borisa Travicu (60) u njegovu stanu u zagrebačkoj Krajiškoj ulici.

Ubio ga je zbog mobitela kojeg mu je ukrao. Godinu kasnije, tada 28-godišnji Kumpar za teško ubojstvo osuđen je na 20 godina zatvora.

ODOBREN UVJETNI OTPUST

No, varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo uložilo je žalbu protiv sudskog rješenja o uvjetnom otpustu. Upozoravaju kako ga se nikako ne smije pustiti na slobodu.

“Žalba je podnesena jer državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust s obzirom da ima za izdržati još gotovo šest i pol godina dosuđene kazne zatvora”, navode varaždinski tužitelji.

Stručne službe kaznionice također su predložile da se uvjetni otpust ne odobri jer program izvršavanja kazne zatvora nije okončan.

“Izvršavanje kazne zatvora nije postiglo svoju svrhu i postoji značajna vjerojatnost kriminalnog povrata osuđenika”, navodi Županijsko državno odvjetništvo u žalbi.

Igor Kumpar u zatvor je otišao kao 28-godišnjak, a danas ima navršenu 41 godinu.


Tagovi: IGOR KUMPAR UBOJICA UVJETNI OTPUST ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO