Oliver iz vojarne ukrao metalni toranj visok 30 metara i težak 12 tona!

Objavljeno, 09. lipnja 2022. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Oliver (43) proglašen je krivim i osuđen na 10 mjeseci beuzvjetnog zatvora jer je s pomagačima iz vojarne uspio ukrasti metalni toranj visine 30 metara i težine gotovo 12 tona.

Prema nepravomoćnoj presudi, sve se dogodilo nedaleko od Vukovara, u napuštenoj vojarni bivše JNA, sada u vlasništvu MORH-a, kod poljoprivredne farme Dubrava u predjelu Trešnja. Oliver je plinskim uređajem za autogeno rezanje prerezao u podnožju metalne nosače visokoga tornja.

MORH je procijenio kako im je toranj vrijedan 23.290 kuna. Potom su Oliver i Željko zatražili od Igora, Marinka i Damjana da za novčanu naknadu izrezane i demontirane dijelove osmatračkog tornja u vojarni utovare u kombi i prodaju.

Oliver i Željko podijelili su novac, a nešto sitno su dali i trojici pomagača, čime su na opisani način oštetili Ministarstvo obrane RH za iznos od 23.290 kuna i time sebi pribavili protupravnu korist, navodi se u presudi donesenoj ovih dana.

“Stoj, policija!”

Posao nisu odradili do kraja, već su izrezali i prodali samo dio tornja jer ih je u daljnjem naumu spriječila policija. Policajci su na sudu svjedočili kako ih je šef uputio tamo “zbog krađe dalekovoda te im je rekao da je uočen bijeli kombi i više osoba koji sijeku repetitor na napuštenoj karauli pored farme”.

“Dolaskom na lice mjesta zatekli smo više osoba koje su se na naše upozorenje “stoj policija” razbježali. Ja sam krenuo desno, kolega unutar karaule. Na licu mjesta zatekli smo trojicu, dok je dio repetitora bio srušen, a dio izrezan”, ispričao je jedan od policajaca.

Oliveru je suđeno u odsutnosti jer je nedostupan. Na prvom ročištu rekao je da se ne osjeća krivim te se odlučio braniti šutnjom. Dosuđeno je i da MORH-u mora solidarno nadoknaditi štetu jer su drugi akteri te neobične krađe ranije već pravomoćno osuđeni na uvjetne kazne kao pomagači.


Tagovi: METALNI TORANJ UKRALI TORANJ VOJARNA VUKOVAR

NEDAVNO OBJAVLJENO