SKANDAL NA SUDU

Odvjetnik odbio koristiti dezinficijens. Izbačen iz sudnice i kažnjen s 10.000 kn

Objavljeno, 13. siječnja 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Odvjetnik koji je odbio poprskati ruke dezinficijensom u sudnici kažnjen je odlukom raspravnog suca s čak 10.000 kuna.

Nesvakidašnja drama odvijala se ovaj tjedan na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu. Sudac je uoči početka rasprave pozvao sve prisutne da dezinficiraju ruke, a jedan je odvjetnik to odbio, doznaje Nacional.

Sve je navedeno i u službenom zapisniku s ročišta. U njemu se navodi kako je odvjetnik tužitelja “rekao da neće pošpricati ruke dezinficijensom koji mu nudi raspravi sudac, uz navode ‘nećemo se rukovati’, a ne želi koristiti otrov koji mu se nudi”.

Sudac je upozorio odvjetnika koji je odbio dezinficirati ruke da se time neprimjereno ophodi prema sudu i ne pokorava nalogu suda nakon čega ga upućuje izvan sudnice.

Odvjetnik je odbio izaći iz sudnice, na što je sudac naložio suradnici da pozove zaštitara koji je “u roku od pet minuta”, kako piše u zapisniku, udaljio neposlušnog odvjetnika iz sudnice.

Prema rješenju suca, odvjetnik je kažnjen s 10.000 kuna zbog “nepoštivanja, neprimjerenog ophođenja i nepokoravanja nalozima suda, uz iskazanu osobu drskost”. U zapisniku se dodaje i kako će o svemu biti obavještena Odvjetnička komora, piše Nacional.


Tagovi: DEZINFICIJENS KAZNA ODVJETNIK SUD

NEDAVNO OBJAVLJENO