Odlična vijest za sve vozače: danas se otvara nadvožnjak u Koprivnici

Objavljeno, 03. srpnja 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Nadvožnjak na južnoj koprivničkoj obilaznici prema Zagrebu koji vodi na Križevačku cestu
AUTOR
Redakcijski tekst

Hrvatske ceste najavile su kako se od ponedjeljka u 9 sati za sav promet opet pušta nadvožnjak nad prugom na državnoj cesti DC2 na južnom ulazu u Koprivnicu koji je zbog obnove bio zatvoren od 21. ožujka.

To je bio i glavni uvjet da krenu novi kapitalni prometni radovi odmah do tog nadvožnjaka, odnosno na križanju državnih cesta DC2 (Koprivnica-Osijek) i DC41 (Koprivnica-Zagreb). Na tom križanju, naime, ovih dana počinje gradnja velikog rotora. Radovi će stajati oko 777.000 eura.

Dionica državne ceste DC2 i DC41 na kojoj se predviđa izgradnja kružnog toka čini čvorište za tri važna prometna pravca Varaždin – Križevci – Đurđevac, te je jedno od jače prometno opterećenih raskrižja u Koprivnici, tim više jer i glavni tranzitni pravac prema Mađarskoj do graničnog prijelaza Gola.

U Hrvatskim cestama tumače kako će tijekom gradnje rotora doći do teškoća u prometu zbog privremene regulacije. Promet rotorom u izgadnji uglavnom će biti omogućen, osim u određenoj fazi kad se predviđa mogućnost potpunog zatvaranja dijela državne ceste DC2 od Križevačke do Starigradske.

Predviđeni rok završetka radova je četiri mjeseca od datuma uvođenja izvoditelja u posao. To, drugim riječima, znači kako bi rotor trebao biti sagrađen i pušten u promet najkasnije do kraja studenoga ove godine.

Zbog gradnje rotora na križanju državnih cesta DC2 i DC41, prema projektnoj dokumentaciji i troškovniku, treba srušiti i dvije kuće s pomoćnim gospodarskim objektima.


Tagovi: KOPRIVNICA NADVOžNJAK PRUGA ROTOR

NEDAVNO OBJAVLJENO