Odlična vijest: od jeseni 43 pomoćnika u nastavi u Koprivnici

Objavljeno, 03. kolovoza 2022. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / ARHIV / Gradonačelnik s pomoćnicima u nastavi
AUTOR
Redakcijski tekst

Iduće školske godine u Koprivnici se nastavlja projekt pomoćnika u nastavi. Gradske su vlasti prijavile potrebu za 43 pomoćnika za ukupno 50 učenika, a planirani iznos je oko dva milijuna kuna.

Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika Koprivnice, otkrila je kako je projekt odobren te će iz EU fonda stići oko 1,6 milijuna kuna.

“U protekloj školskoj godini imali smo 41 pomoćnika u nastavi za 44 učenika i učenice. Za aktivnosti projekta osigurano je bilo nešto više od 1,8 milijuna kuna, od čega je 1,5 milijuna kuna europskih sredstava, a ostalo je iz proračuna Grada”, objasnio je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Kaže kako je ponosan na projekt jer se njime pokazuje da je Koprivnica zajednica koja je spremna pomagati onima kojima je  pomoć najpotrebnija. Projektom se odgovorilo na problem nejednakih obrazovnih mogućnosti s kojima se suočavaju učenici s teškoćama u razvoju te im se osigurala podrška u obliku pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika.

Za iduću školsku godinu proračun planiranih aktivnosti iznosi dva milijuna kuna, Partneri na projektu su osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, Braća Radić, Đuro Ester, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce te, po prvi put, nova osnovna škola Podolice.

Podolice su ovih dana raspisale natječaj kojim traže pomoćnike u nastavi uz rad na određeno vrijeme od 10 mjeseci.

Veliku ulogu u provedbi projekta pomoćnika u nastavi u Koprivnici imale su koordinatorice Tajana Levak, Tihana Cvek, Dijana Lukačić, Renata Glavica i Nela Bogadi, kojima je gradonačelnik posebno zahvalio.


Tagovi: EU KOPRIVNICA POMOćNICI U NASTAVI

NEDAVNO OBJAVLJENO