SUKOB ZBOG MJERA

Odlazak na kavu žestoko posvađao župana i gradonačelnika

Objavljeno, 22. studenoga 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Terasa u središtu Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Prilična bura podigla se zbog odluke Nacionalnog i Županijskog stožera da zbog pogoršanja epidemiološke situacije od subote zatvori sve kafiće u Varaždinskoj županiji.

U znak protesta zbog te odluke u subotu su na kavu u susjedni Čakovec otišli gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok te dvojica saborskih zastupnika HDZ-a Damir Habijan i Siniša Jenkač.

U Međimurskoj županiji kafići i ugostiteljski objekti rade do 22 sata, kao i u ostatku Hrvatske, osim na području Varaždina.

Na Čehokov, Habijanov i Jenkačev performans regirali su u nedjelju iz Varaždinske županije na čijem je čelu Radimir Čačić.

„Svi oboljeli, oni na respiratorima i u bolnici, liječnici i medicinsko osoblje koji su na rubu izdržljivosti vjerojatno neće na kavu u Međimurje, koje je od jučer prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji svrstano na drugo mjesto regija po broju zaraženih u cijeloj Europi”, upozoravaju u Varaždinskoj županiji.

Oni kažu kako je riječ o opasnim porukama kojima se obezvrjeđuju odluke i mjere stožera, a posebno ih zabrinjava da u tome sudjeluju i saborski zastupnici.

Na županijsko priopćenje odmah je reagirao gradonačelnik Ivan Čehok koji upozorava kako treba hitno testirati stvarna žarišta epidemije, tvrtke u kojima je više zaraženih radnika.

Čehok smatra kako ugostiteljski objekti nisu problem i da ih nije trebalo zatvarati.


Tagovi: IVAN čEHOK KAVA RADIMIR čAčIć VARAžDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO