TUŽITELJI NISU PRIHVATILI PRIJAVU POLICIJE

Odbačena kaznena prijava protiv biskupa koji je teško ranio kolegu lovca

Objavljeno, 21. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: GRAD KRIŽEVCI / Biskup Vjekoslav Huzjak
AUTOR
Robert Mihaljević

Općinsko državno odvjetništvo je nakon provedenog istraživanja odbacilo kaznenu prijavu policije protiv bjelovarsko-križevačkog biskupa mons. Vjekoslava Huzjaka (60) koji je ranio kolegu lovca.

Sumnjičilo ga se za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Biskup je lani u organiziranom lovu na divlje svinje u lovištu Lipovljani ranio kolegu lovca Davorina Vidasa (66).

“Kaznena prijava je odbačena jer u postupanju okrivljenika nisu ostvarena zakonska obilježja kaznenog djela za koje je prijavljen.

Podsjetimo, osumnjičenik je kazneno prijavljen da bi 11. siječnja lani tijekom organiziranog lova na divlje svinje, u namjeri odstrela divljači, bez da se prethodno uvjerio kako neće ugroziti druge lovce, ispalio jedan hitac u smjeru divljači.

Međutim, hitac je promašio divljač i pogodio drugog lovca (hrvatski državljanin, 1954. godina) u desnu nogu nanijevši mu prostrijelnu ranu desne natkoljenice”, navodi Općinsko državno odvjetništvo u Sisku koje je vodilo cijeli slučaj.

Podsjetimo, tijekon organizirnog lova svaki je lovac dobio svoju nisku čeku visoko metar i pol, a biskup Huzjak i lovac Vidas bili su udaljeni oko 90 metara jedan od drugoga.

Kad su spazili divlju svinju koja se zatekla baš između njih, obojica su zapucala. No, biskup je, umjesto divlje svinje, pogodio kolegu lovca u natkoljenicu teško ga ranivši.


Tagovi: BISKUP RANIO VJEKOSLAV HUZJAK

NEDAVNO OBJAVLJENO