U PETAK NOVE MJERE

Od vikenda bez Covid potvrda nećemo moći u dućane, kafiće i restorane

Objavljeno, 04. studenoga 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Podravkin restoran Štagelj u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Zbog velikog rasta broja zaraženih, pritiska na zdravstveni sustav i epidemije koja bukti Vlada i Stožer u petak će donijeti nove mjere za suzbijanje širenja virusa.

Kako se ovog časa čini, mjere će se prije svega odnositi na širu upotrebu Covid digitalnih potvrda u svakodnevnom životu. Danas se u epidemiološkim krugovima mogla čuti neslužbena informacija kako se bez Covid potvrde od ovog vikenda vjerojatno više neće moći u shopping centre, dućane, kafiće i restorane.

Očekuje se, također, tvrdi naš izvor, da se dodatno ograniči broj sudionika na javnim okupljanjima. Osim toga, policija i inspektorat krenut će ovih dana u još jaču kontrolu mjera, prije svega Covid putovnica, brzih testova i nošenja maski u zatvorenom prostoru.

Navodno će kazne biti rigoroznije i više neće biti izdavanja samo usmenih upozorenja. Ovog časa online nastava nije na stolu, ali nije isključeno da neće biti ako se idući tjedan situacija dodatno pogorša.

Ključno je sačuvati zdravstveni sustav. Ako se on ugrozi do te mjere da više neće biti mjesta na jedinicama intenzivnog liječenja, moguća je određena vrsta lockdowna, odnosno zatvaranja pojedinih djelatnosti, škola, ustanova.


Tagovi: COVID POTVRDE KAFIćI MJERE

NEDAVNO OBJAVLJENO