NAKON USKRSNIH BLAGDANA

Od utorka dućani opet rade do 17 sati, kafići i restorani još će pričekati

Objavljeno, 13. travnja 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ARHIVA / Terase u Nemčićevoj ulici u središtu Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Od utorka vrijedi stari režim rada prodavaonica koji je bio na snazi prije uskrsnih blagdana.

Dakle, dućani od sutra rade od 8 do 17 sati, a tržnice od 8 do 13 sati. Uvedeno je to, među ostalim, i kako bi osoblje u prodavaonicama moglo raditi u jednoj smjeni.

Stožer je, inače, razmišljao i o potpunom zatvaranju pojedinih javnih mjesta u gradovima, poput šetališta, izletišta i trgova, jer se mnoštvo ljudi i dalje tamo okuplja.

No, s obzirom da je epidemiološka situacija u Hrvatskoj i dalje povoljna jer nema velikog rasta broja zaraženih, to se zasad neće uvoditi kao nova mjera.

S druge strane, nastavi li broj novozaraženih padati i ovaj tjedan, moguće je da se već do kraja travnja ukine zabrana putovanja u druge gradove i županije.

Nacionalni stožer, kako se čuje, razmatra i otvaranje ugostiteljskih objekata, ali uz stroge mjere socijalne distance. To će značiti manje mjesta na terasama, primjerice.

Spekulira se kako bi se kafići mogli otvoriti već krajem travnja ili početkom svibnja uz uvjet da broj novozaraženih nastavi padati. No, u Stožeru upozoravaju kako je o tome ovog časa prerano govoriti.


Tagovi: DUćANI KAFIćI RADE TERASE

NEDAVNO OBJAVLJENO