MJERE ZA PET ŽUPANIJA

Od danas nove mjere: s maskama u kafiće, na svadbe samo rodbina

Objavljeno, 06. rujna 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

U ponedjeljak u pet županija na sjeveru stupaju na snagu nužne epidemiološke mjere kojima se ograničava broj ljudi na svadbama i uvodi obveza nošenja maski.

Tako se na području Koprivnice od 7. rujna broj uzvanika na svadbama ograničava na 100 ljudi. Uvodi se obveza nošenja maski u zatvorenim prostorima u kojima se odvija javna i gospodarska djelatnost te organiziraju javne društvene i vjerske manifestacije i okupljanja.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji broj uzvanika na svadbama ograničen je na 50, ostale privatne svečanosti mogu imati do 20, a na sahranama može biti do 50 ljudi, s tim da su karmine ograničene na 20 osoba.

U Krapinsko-zagorskoj županiji od sutra je na snazi zabrana napuštanja domova za starije. Osim toga, preporučeno je umirovljenicima da ne odlaze na organiziranja putovanja, a zaposlenicima domova i socijalnih ustanova da ne odlaze na seminare i slična putovanja.

U Požeško-slavonskoj županiji maske su od ponedjeljka obvezne u kafićima i restoranima, a skidaju se samo kad se konzumiraju hrana i piće. Svadbe su ograničene na 50 osoba, privatna druženja na 20, a sahrane na 50 ljudi.

Na požeškom području maske su obvezne i na svim manifestacijama, vjerskim okupljanjima i društvenim događajima koji se odvijaju u zatvorenom prostoru.

Na području Sisačko-moslavačke županije uvodi se obveza nošenja maski za lice u svim trgovačkim i javnim djelatnostima. Također, maske se moraju nositi i na svim javnim okupljanjima u zatvorenom prostoru.

Izvor: Nacionalni stožer civilne zaštite


Tagovi: KAFIćI MASKE SVADBE

NEDAVNO OBJAVLJENO