Od prosinca plaća u Podravki 1060 eura, a u Belupu 1500 eura

Objavljeno, 11. studenoga 2023. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Kompanijski piknik na gradskim bazenima u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Plaće svih zaposlenih u Podravki bit će veće za 15 posto od prosinca jer se osnovica plaće povećava na 150 eura bruto.

Osnovica plaće pak množi se s koeficijentom složenosti posla i koeficijentom radnog staža. Prema našem izračunu, matična tvrtka Podravka d.d. s oko 3250 zaposlenih iduće će godine za plaće izdvojiti ukupno 66 milijuna eura, što je čak devet milijuna više nego ove.

Prosječna neto plaća, prema našoj procjeni na osnovi dostupnih financijskih izvještaja i projekcija, iduće bi godine trebala iznositi čak 1060 eura, a ove bi godine prosjek mogao iznositi otprilike 920 eura (s povećanjem u prosincu za 15 posto).

Zaposlenici Belupa ove godine u prosjeku su primali oko 1400 eura neto mjesečno, a iduće bi godine njihova prosječna neto plaća mogla iznositi oko 1500 eura, pokazuje okvirni izračun portala Danica.

Gradu milijun eura

Šefica Podravke Martina Dalić ranije je objasnila kako će zbog povećanja osnovne plaće radnička primanja u Podravki i Belupu rasti između 150 i 250 eura bruto. U nepune tri godine mandata na čelu Podravke, Martina Dalić već peti put povećava plaće radnicima.

Značajan i dosad najveći rast plaća u Podravki i Belupu obilato će napuniti i gradsku blagajnu. Tako bi prihodi od poreza na dohodak u Koprivnici, prema našim projekcijama, iduće godine mogli biti oko dva milijuna eura veći nego ove.

Otprilike polovica tog povećanja navodno se odnosi upravo na veće plaće koje će dobivati zaposlenici Podravke i Belupa s prebivalištem u Koprivnici. Preostali milijun pak odnosi se na povećanje plaća u svim drugim subjektima u gradu te nova zapošljavanja.

Podravka i Belupo (matične tvrtke bez povezanih poduzeća) zajedno zapošljavaju oko 4200 ljudi. Otprilike 3000 zaposlenih navodno ih je iz Koprivnice.


Tagovi: BELUPO GRADSKI PRORAčUN PLAćE PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO